Читај ми!

Kostreš: Raspravu treba vratiti u institucije

Zamenik predsednika LSV-a Bojan Kostreš poželeo dobrodošlicu svima koji iz cele Srbije dolaze na miting u Novom Sadu, ali se izvinio uz konstataciju da ovoga puta "nemamo jogurta da im ponudimo". Nakon završetka mitinga, sve treba da se vrati u institucije, u Skupštinu Vojvodine i tamo treba da se razgovara o svim pitanjima, poručuje Kostreš.

Drugi čovek Lige socijaldemokrata Vojvodine Bojan Kostreš poručio je da su svi koji dolaze na protest u Novi Sad dobrodošli, ali je istakao da je Vojvodina toliko opljačkana da više nema šta da im ponudi.

"Vojvodina je toliko opljačkana da više nemamo šta da im ponudimo. Ali ih molimo da se u ovom našem gradu i Vojvodini ponašaju onako kako bi želeli da se njihovi gosti ponašaju u njihovom gradu", rekao je Kostreš.

Kostreš je istakao da ni današnji miting opozicije, kao ni bilo koji drugi do koga bi eventualno moglo da dođe, neće uplašiti LSV niti skrenuti s njene ideje da se bori za punu autonomiju Vojvodine u okviru Srbije, koja znači zakonodavnu, izvršnu, sudsku vlast, izvorne prihode i imovinu garantovane Ustavom.

"Opozicija da nije našla ovaj razlog, našla bi neki drugi, jer pokušavaju da promene vojvođansku vlast", rekao je Kostreš.

Kako je istakao, njegova stranka nije bila konsultovana oko izrade Predloga deklaracije o zaštiti ustavnih i zakonskih prava Vojvodine, zbog koje se organizuje današnji miting.

Kostreš je naglasio da će pitanje neusaglašavanja Predloga deklaracije biti raspravljeno unutar vladajuće koalicije u pokrajini.

"Nadam da je ovo poslednji put da se Demokratska stranka ovako neodgovorno ponaša i prema koalicionim partnerima i prema svim ostalima", rekao je Kostreš i dodao da će LSV glasati za deklaraciju kad god da se ona nađe na dnevnom redu, jer ne misli da tu ima separatizma.

Pozvao je ministra unutrašnjih poslova i predsednika Vlade Srbije Ivicu Dačića da pošalje policijske jedinice u Vojvodinu i da pohapsi sve separatiste, ako ih ima.

"Nakon završetka današnjeg mitinga u Novom Sadu, sve treba da se vrati u institucije, u Skupštinu Vojvodine i tamo treba da se razgovara o svim pitanjima", poručio je Kostreš.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
22° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи