Читај ми!

SNS: Vlast ne rušimo nasilno

Srpska napredna stranka negirala optužbe Demokratske stranke da nasilnim putem želi da sruši vlast u Vojvodini i optužila pokrajinsku vlast da je osiromašila Vojvodinu.

Naprednjaci su negirali optužbe DS-a da nasilno hoće da sruše vlast u Vojvodini.

"Srpska napredna stranka pita Demokratsku stranku da li, pored slobode okupljanja i javnog izražavanja mišljenja, želi da zabrani i slobodu kretanja u Srbiji", navodi se u saopštenju naprednjaka.

Portparolka DS-a Aleksandra Jerkov ranije je saopštila da SNS stoji iza današnjeg protesta u Novom Sadu i ocenila da je reč o nasilnom pokušaju promene pokrajinske vlasti.

U Novom Sadu se danas održava miting "Stop razbijanju Srbije", zakazan pošto je Vlada Vojvodine predložila deklaraciju o zaštiti prava Vojvodine.

Naprednjaci su, povodom optužbi da autobusima dovoze pristalice u Novi Sad, upitali DS "kako misle da ljudi iz Subotice, Temerina, Pančeva, ili bilo kog drugog mesta u Vojvodini, koje je Bojan Pajtić ojadio, izraze nezadovoljstvo zbog nezapamćene pljačkaške vladavine Demokratske stranke, koja je Vojvodinu pretvorila u privatnu prćiju".

"Molimo da o evropskim integracijama ne pričaju oni koji su, i Vojvodinu, i Srbiju, i svaku opštinu u kojoj su stolovali, unazadili za čitav jedan vek, dok su se bahato bogatili na račun svih građana", navodi se u saopštenju SNS-a pošto su demokrate tu stranku optužile da je blokirala evropske integracije Srbije.

SNS je optužila pokrajinska vlast koju predvodi DS da je osiromašila Vojvodinu i "svojim pljačkaškim navikama dovela do toga da stopa nezaposlenosti bude najveća u istoriji Vojvodine".

Prema njihovoj oceni, zahvaljujući vojvođanskom premijeru i funkcioneru DS-a Bojanu Pajtiću, taj nekada najbogatiji region, sada je ekonomski potonuo.

SNS je ocenio da je, pored svega, funkcionerima DS-a "najvažnije lično bogaćenje".

"Srpska napredna stranka nije nikada, niti će, kao demokrate, silom zauzimati bilo koju instituciju.

Cvećem, mirnom i civilizovanom šetnjom građani će pokazati šta misle o Bojanu Pajtiću i Demokratskoj stranci, koliko god oni histerično odbijali da prihvate volju građana", navodi se u saopštenju.

Srpska napredna stranka je zatražila i od predsednika Vlade Vojvodine Bojana Pajtića da "prekine da preti nasiljem, prevratima, i time šta će on da dozvoli, a šta neće". 

SNS-a navodi se da je Pajtić u potpunosti "izgubio politički kompas" i da svoj spas danas jedino pronalazi u nekakvim neredima, sukobima, i nedvosmisleno ih najavljuje.

Član Glavnog odbora SNS-a Zoran Perišić rekao je da će poruka koja će biti poslata sa protesta iz Novog Sada biti da Vojvodina ne želi to što joj u ovom trenutku nude nosioci vlasti u pokrajini.

Ta poruka je već poslata kroz Kovin i Srbobran gde je SNS, što sama, što u koaliciji sa SPS-om, glatko dobila izbore i "počistila" one koji su navodno zadužili Vojvodjane, rekao je Perišić u izjavi Tanjugu

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво