Читај ми!

DSS: Za Pajtićevu smenu i pokrajinske izbore

Bojan Pajtić ne može više da ostane na vlasti "zbog svog separatizma", navodi Demokratska stranka Srbije u saopštenju, upozoravajući "vojvođansku vlast da ne poseže izazivanju incidenata i provokacija".

Demokratska stranka Srbije očekuje da će veliki broj građana Vojvodine prisustvovati sutrašnjem protestu za, kako kažu, smenu vojvođanskog premijera Bojana Pajtića i raspisivanje pokrajinskih izbora u Novom Sadu.

Ta stranka, u današnjem saopštenju, navodi da Pajtić "zbog svog separatizma više ne može da ostane na vlasti" i upozorava "vojvođansku vlast da ne posežu izazivanju incidenata i provokacija".

Predsednik Demokratske stranke Srbije Vojislav Koštunica ocenio je u intervjuu Novostima da je premijer Vojvodine Bojan Pajtić, zbog predlaganja Deklaracija o zaštiti Vojvodine, izgubio svaki legitimitet da ostane na vlasti i da građani više ne mogu da mu veruju.  

DSS je pozvala građane da se u što većem broju odazovu narodnom protestu "Stop razbijanju Srbije", koji će biti održan u Novom Sadu, izjavio je portparol te stranke Petar Petković.

"DSS očekuje da će veliki broj građana AP Vojvodine prisustvovati protestu za smenu Bojana Pajtića, koji zbog svog separatizma više ne može da ostane na vlasti", naveo je Petković.

"Upozoravamo vojvođansku vlast da na sutrašnjem protestu ne poseže izazivanju incidenata i provokacija, jer građani sutra dolaze da mirnim putem ostvare svoje legitimno pravo da se raspišu novi pokrajinski izbori", rekao je Petković.

Portparol DSS-a smatra da je vlast Pajtića "izgubila svaki legitimitet onda kada je najavila da će na dan NDH 10. aprila vojvođanski parlament usvojiti Deklaraciju kojom se raspiruje separatizam u Srbiji".

U Novom Sadu će sutra biti organizovan protesni skup povodom Deklaracije o zaštiti ustavnih i zakonskih prava AP Vojvodine.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво