Читај ми!

DS: Protest protiv nepostojećeg separatizma

Sutrašnji protest u Novom Sadu protiv deklaracije vojvođanske vlade pokušaj republičkih vlasti da suprotstavljanjem nepostojećem separatizmu prikrije svoju nesposobnost, saopšteno iz Demokratske stranke. Cilj protesta je nasilno preuzimanje vlasti, navodi se u saopštenju.

Demokratska stranka smatra da najavljeni protest u Novom Sadu protiv deklaracije vojvođanske vlade predstavlja pokušaj republičkih vlasti da sopstvenu nesposobnost prikrije "suprotstavljajući se nepostojećem separatizmu".

DS je pozvala SNS i SPS da se ne skrivaju iza studentskih i nevladinih organizacija i udruženja građana nego da "pokažu dovoljno političke hrabrosti i korektnosti i kažu građanima da one stoje iza sutrašnjeg protesta i da time preuzmu odgovornost za sva dešavanja u Novom Sadu".

Ta stranka u saopštenju navodi da "nema nikakvu dilemu da će sutra u Novi Sad doći autobusi prepuni aktivista stranaka na vlasti i raznih ekstremističkih organizacija iz cele Srbije".

Oni će "suprotstavljajući se nepostojećem separatizmu, pokušati da prikriju svoju nesposobnost da reše ijedan problem u ovoj zemlji", navodi DS.

"Najpre su od 2013. godine pokušavali da naprave 1999. godinu i Rambuje, a sutra će pokušati da naprave 1988. godinu i ponovljenu 'jogurt revoluciju'", navedeno je u saopštenju.

DS navodi i da je "to i prošli put bilo razračunavanje sa političkim neistomišljenicima i pokušaj da se nasilno dođe na vlast, a verujemo da će to biti namera i sada".

Na mitingu protiv Deklaracije o zaštiti ustavnih i zakonskih prava AP Vojvodine, koji organizuju studenti i sindikati, učestovaće SPS, Jedinstvena Srbija, PUPS i Socijaldemokratska partija Srbije (SDPS), rekao je ranije danas predsednik Pokrajinskog odbora SPS-a Dušan Bajatović.

Učešće na mitingu "Stop razbijanju Srbije" najavili su i naprednjaci, Demokratska stranka Srbije, Nova Srbija i Pokret socijalista.

Vlada Vojvodine objavila je ranije danas na sajtu Predlog deklaracije o zaštiti ustavnih i zakonskih prava Vojvodine, u kojoj se, između ostalog, konstatuje pojava višestruke povrede ustavnih principa i zakonskih regulativa u odnosu na prava i nadležnosti organa i institucija u AP Vojvodini.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво