SNS na mitingu protiv Deklaracije

Mitingu koji će u petak biti održan u Novom Sadu pridružiće se i Srpska napredna stranka, najavio je funkcioner naprednjaka Igor Mirović. Na mitingu će biti zatraženo povlačenje predloga Deklaracije o zaštiti prava Vojvodine i ostavka Bojana Pajtića koji je autor deklaracije.

Srpska napredna stranka priključiće se mitingu koji će biti održan u petak u Novom Sadu, sa zahtevom da se povuče predlog Deklaracije o zaštiti ustavnih i zakonskih prava AP Vojvodine i da njen autor, predsednik pokrajinske vlade Bojan Pajtić podnese ostavku, najavio je predsednik Saveta za Vojvodinu SNS Igor Mirović.

Mirović je na konferenciji za novinare rekao da će se SNS pridružiti nevladinim organizacijama i sindikatima koji u petak 12. aprila u 17 sati ispred zgrade vlade Vojvodine organizuju miting, na kojem će izraziti svoje neslaganje sa pomenutom Deklaracijom. SNS poziva sve svoje članova, simpatizere i građane Vojvodine da prisustvuju tom mitingu.

"Deklaracija je politički pamflet i radi se o opasnom dokumentu koji ima notu separatizma i koji ugrožava državne interese Srbije", rekao je Mirović.

Deklaracija, kaže Mirović, ima dva cilja. Jedan je, kako je istakao, da sakrije istinu o Vojvodini a drugi da oteža pregovarački položaj Srbije u pregovorima sa Briselom o čemu, kako je rekao, svedoči i to da je Deklaracija doneta u najtežem trenutku u kojem se Srbija nalazi.

"Na jučerašnjem sastanku Kolegijuma skupštine AP Vojvodine na kojem su bili predstavnici svih stranaka u pokrajinskom parlamentu saznali smo da je za tekst Deklaracije znala samo Demokratska stranka a da o njemu, osim predstavnika opozicije, ništa nisu znale ni stranke koje sa DS učestvuju u vlasti", rekao je Mirović.

Predsednik Saveta za Vojvodinu SNS kaže da Deklaracija, pored toga što ugrožava državni interes Srbije, odražava i stav da Vojvodina treba da bude privatna država što, kako je naglasio, nije u interesu građana Pokrajine.

"Vreme je da o Vojvodini brinu i da se za nju bore oni koji stvarno žele dobro Vojvodini a ne oni koji su uništili sve njene resurse i dovele je do toga da bude najsiromašniji deo Srbije", rekao je Mirović, dodajući da veruje da će miting u petak proteći mirno i da će građani Vojvodine poslati jasnu poruku da se ne slažu sa Deklaracijom ni sa politikom autora te Deklaracije.

broj komentara 1 pošalji komentar
(četvrtak, 11. apr 2013, 10:05)
anonymous [neregistrovani]

Vojvođanin

Kako ljudi mogu da imaju stav o deklaraciji za ili protiv kad nigde nije objavljena.