Читај ми!

Protest Dveri u Beogradu

Povodom predloga sporazuma s Prištinom koji je u Briselu ponuđen Srbiji, pokret Dveri organizovao protest na Trgu republike u Beogradu.

U organizaciji pokreta Dveri na beogradskom Trgu republike održan je protest povodom predloga sporazuma s Prištinom koji je vlastima u Srbiji ponudila Evropska unija.

Učesnici protesta pod nazivom "Branimo Srbiju" nosili su zastave Srbije i transparente na kojima je pisalo "Zemlja nije na prodaju", "Za život bez gladi, bede i cinizma", "Ili ćemo ti izvaditi srce ili ćemo te ubiti. Imaš li izbor osim borbe, Srbine brate?".

Organizatori protesta na Trgu Republike najavili su da će od najviših predstavnika vlasti zahtevati da poštuju Ustav Srbije i Rezoluciju Saveta bezbednosti UN 1244, da odbace ucene EU, da insistiraju vraćanju pregovora o rešenju kosovskog pitanja u okvire Saveta bezbednosti i da od Rusije zatraže da uputi svoje trupe u južnu srpsku pokrajinu.

Član starešinstva Dveri Vladan Glišić poručio je predstavnicima vlasti da moraju da odbace ponuđeni predlog Brisela za rešenje kosovskog pitanja.

"Ako Briselu kažete ne, imaćete svu našu podršku, oprostićemo vam sve dosadašnje greške. Ako prihvatite tu ucenu, slušaćete oluju. Ne terajte nas da vam sudimo kad dođemo na vlast", rekao je Glišić.

Akademik Kosta Čavoški poručio je nosiocima vlasti u Srbiji da bi prihvatanjem briselskog predloga počinili krivično delo veleizdaje.

"Uspostavljanjem carine na administrativnoj liniji sa Kosovom, vlastodršci u Beogradu su pogazili Ustav i počinili krivokletstvo, što je teško krivično delo. Upozoravam ih da ih ne prihvataju briselske ucene jer će za veleizdaju morati da odgovaraju", rekao je Čavoški.

Na Trgu je postavljeno nekoliko malih šatora, jer veća grupa učesnika današnjeg protesta namerava da tu ostane do utorka, kada bi državni vrh Srbije trebalo da se izjasni da li prihvata predlog o rešavanju problema Kosova i Metohije.

Okupljeni su nosili dražavne zastave, na bini ispred spomenika bio je veliki transparent "Branimo Srbiju", a skup je obezbeđivalo dvadesetak policajaca.

Predstavnici studenata Univerziteta u Beogradu najavili su da će u utorak, 9. aprila u minut do 12 časova, organizovati skup ispred Filozofskog fakulteta s koga će se uputiti zahtev predsedniku Srbije Tomislavu Nikoliću da ne prihvati ponuđeni predlog sporazuma s Prištinom.

Број коментара 29

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 22. септембар 2024.
18° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи