Читај ми!

Još nema suštinskog napretka

Voleo bi da je dogovor sa Prištinom već postignut, ali se Priština nije mnogo pomerila od svog početnog stava da se zajednici srpskih opština ne daju bilo kakva izvršna ovlašćenja, rekao je premijer Srbije Ivica Dačić. Još nije postignut suštinski napredak, istakao je Dačić.

Srpski premijer Ivica Dačić rekao je u Briselu da bi voleo da je postignut dogovor s Prištinom, ali je naglasio da "nije primetio da se Priština mnogo pomerila od svog početnog stava, a to je da se zajednici srpskih opština ne daju bilo kakva izvršna ovlašćenja".

Dačić je, posle razgovora koje su on i ministri u srpskoj vladi Slavica Đukić-Dejanović i Rasim Ljajić i Žarko Obradović vodili s komesarima u Evropskoj komisiji, time odgovorio na pitanje novinara da li su tačni navodi nekih srpskih medija da je praktično postignut sporazum Beograd-Priština o ključnom pitanju dijaloga, a to je zajednica srpskih opština.

Dačić je naglasio da "to nije tačna informacija", i dodao da "bez obzira na to što povoljno ocenjuje dinamiku i to što svaki put dođe do nekog napretka, misli da još nije postignut taj suštinski napredak".

"Otud nije tačna informacija da je sporazum već postignut, da su samo neke stvari sporne, a ja bih voleo da je tako, ali nije", zaključio je srpski premijer Dačić.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
12° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво