Prvo dijalog, pa promene u Vladi

Premijer Ivica Dačić rekao da je sa Aleksandrom Vučićem samo načelno razgovarao o rekonstrukciji Vlade. Ovih i narednih dana ćemo se uglavnom baviti pitanjima dijaloga sa Prištinom, a nakon toga će sigurno i ta tema doći na red, poručio Dačić.

Ovih i narednih dana ćemo se uglavnom baviti pitanjima dijaloga sa Prištinom, a nakon toga će sigurno na red doći i tema rekonstrukcije Vlade, rekao u intervjuu za RTS premijer Ivica Dačić i dodao da je o tome samo načelno razgovarao sa potpredsednikom Vlade Aleksandrom Vučićem. 

Premijer je rekao da je to sigurno tema o kojoj se može raspravljati i da podrazumeva analizu rada ministara i određene predloge za izmenu.

"Do sada nije bilo konkretnih razgovora o tome ko bi bio na dnevnom redu i kada bi ta rekonstrukcija bila. Naravno da bi sve stranke trebalo da razmotre rad svojih ministara", kaže Dačić.

Na pitanje da li je spreman na smenu ministara iz SPS-a, Dačić je odgovorio da nije problem da li je neko spreman i da bi svi u načelu trebalo da budu spremni, ali, kako je rekao, treba napraviti analizu gde su potrebna poboljšanja.

Govoreći o ekonomiji, Dačić je rekao da je važno utvrditi koje su to privredne grane u kojima Srbija ima razvojne šanse, a to se, kako kaže, pre svega odnosi na poljoprivredu i prehrambenu industriju, a važna je i energetika.

"Mi smo posle investicije 'Fijata' postali i regionalni lideri u auto-industriji. Ne treba zapostaviti ni odbrambenu industriju, ali, u svakom slučaju, uz druge infrastrukturne projekte, kojih imamo zato što Srbija nije izgrađena zemlja, mislim da može doći do jednog višedimenzijalnog i multiplikatornog efekta na razvoj ukupnog društva, odnosno na povećanje društvenog proizvoda", naveo je Dačić.

Suština je da se privuče što više investicija, smatra premijer i dodaje da je pristalica slobodnog tržišta, ali da u uslovima ekonomske krize "nevidljivlja ruka tržišta", nije u stanju da niveliše sve probleme koji postoje.

Zato se javljaju veliki problemi ne samo strukturne prirode, nego i veliki broj ljudi koji su ostali bez posla, kaže Dačić precizirajući da "moramo da zaustavimo rast nezaposlenosti".

"Nama su cilj investicije. Ponuda za investicije ima dosta, ali one se moraju konkretizovati", rekao je premijer.

Na konstataciju da mu privrednici zameraju da se ne meša mnogo u ekonomiju, premijer je rekao da on ne može da se bavi samo ekonomijom, jer njegov posao nije da zamenjuje resorne ministre nego da koordinira rad cele Vlade.

Dačić je dodao da i novinare ne interesuju previše ekonomski problemi, već da su uglavnom zainteresovani za političke probleme i dijalog sa Prištinom.

"Ubeđen sam, ukoliko ne postignemo rezultate u ekonomiji, da nam ništa ne vredi na nekom političkom nivou ili na nivou dijaloga sa Prištinom. Narod će gledati koliko je u stanju da bolje živi, a ja mislim da Srbija i naš narod zaslužuju da žive kao sav normalan svet", naglasio je Dačić.

broj komentara 6 pošalji komentar
(četvrtak, 14. mar 2013, 08:27) - Воронцов [neregistrovani]

Држава без привреде

то јест са привредом где је све препуштено вољи случајних појединаца у чијим су рукама предузећа исто је као и војник без наоружања.

(četvrtak, 14. mar 2013, 05:05) - anonymous [neregistrovani]

Najbolja vlada zadnjih 50 godina u Srbiji

Da smo cesce imali vlade koje su ovako posle nekog vremena pravile korekciju i menjali ono sto nije najbolje islo, gde bi nam bio kraj. Na zalost u prosloj vlasti se pojedini politicari iz vrha ekstremno obogatili, narod osiromasio i tako bi bilo i dalje, ali narod ih procitao i nije im ponovo ukazao poverenje.
Ti isti bogati politicari sada pokusavaju na sve nacine da sruse vlast, ne bi li se oni ponovo bar na neki nacin uvalili u vlast, ali nesto im ne ide iako prave razne afere i iznose neistine u medijima.

(četvrtak, 14. mar 2013, 01:21) - anonymous [neregistrovani]

Горанац

Надам се да ово чита премијер или неко њему близак да му пренесе:
Све наше очи упрте су у Вас.
Поздрав из Горе

(četvrtak, 14. mar 2013, 00:10) - anonymous [neregistrovani]

Tesko

Tesssko Srbiji:)

(sreda, 13. mar 2013, 20:58) - anonymous [neregistrovani]

Daca

Je veliki covek posten.U lice svakom treba reci istinu pa on bio i neprijatelj.Narod Srbije vidi sve prosla su vremena strancarenja i sopstvenih interesa.Narodu je dojadilo prodavanje u bez cenje narodne imovine,namestanjem prinudnih upravnika koji su izveli pljacku stoleca i ostavili narod Srbije bez hleba.Daco sve opozicione stranke treba da se ugledaju na tebe da se ujedinimo u nacionalni savez za sloznu i jaku Srbiju.Jedino tako mozemo pobediti sile zla.

(sreda, 13. mar 2013, 20:18) - anonymous [neregistrovani]

Tesko je Srbiji...

...tesko se Srbiji!