Читај ми!

Prvo dijalog, pa promene u Vladi

Premijer Ivica Dačić rekao da je sa Aleksandrom Vučićem samo načelno razgovarao o rekonstrukciji Vlade. Ovih i narednih dana ćemo se uglavnom baviti pitanjima dijaloga sa Prištinom, a nakon toga će sigurno i ta tema doći na red, poručio Dačić.

Ovih i narednih dana ćemo se uglavnom baviti pitanjima dijaloga sa Prištinom, a nakon toga će sigurno na red doći i tema rekonstrukcije Vlade, rekao u intervjuu za RTS premijer Ivica Dačić i dodao da je o tome samo načelno razgovarao sa potpredsednikom Vlade Aleksandrom Vučićem. 

Premijer je rekao da je to sigurno tema o kojoj se može raspravljati i da podrazumeva analizu rada ministara i određene predloge za izmenu.

"Do sada nije bilo konkretnih razgovora o tome ko bi bio na dnevnom redu i kada bi ta rekonstrukcija bila. Naravno da bi sve stranke trebalo da razmotre rad svojih ministara", kaže Dačić.

Na pitanje da li je spreman na smenu ministara iz SPS-a, Dačić je odgovorio da nije problem da li je neko spreman i da bi svi u načelu trebalo da budu spremni, ali, kako je rekao, treba napraviti analizu gde su potrebna poboljšanja.

Govoreći o ekonomiji, Dačić je rekao da je važno utvrditi koje su to privredne grane u kojima Srbija ima razvojne šanse, a to se, kako kaže, pre svega odnosi na poljoprivredu i prehrambenu industriju, a važna je i energetika.

"Mi smo posle investicije 'Fijata' postali i regionalni lideri u auto-industriji. Ne treba zapostaviti ni odbrambenu industriju, ali, u svakom slučaju, uz druge infrastrukturne projekte, kojih imamo zato što Srbija nije izgrađena zemlja, mislim da može doći do jednog višedimenzijalnog i multiplikatornog efekta na razvoj ukupnog društva, odnosno na povećanje društvenog proizvoda", naveo je Dačić.

Suština je da se privuče što više investicija, smatra premijer i dodaje da je pristalica slobodnog tržišta, ali da u uslovima ekonomske krize "nevidljivlja ruka tržišta", nije u stanju da niveliše sve probleme koji postoje.

Zato se javljaju veliki problemi ne samo strukturne prirode, nego i veliki broj ljudi koji su ostali bez posla, kaže Dačić precizirajući da "moramo da zaustavimo rast nezaposlenosti".

"Nama su cilj investicije. Ponuda za investicije ima dosta, ali one se moraju konkretizovati", rekao je premijer.

Na konstataciju da mu privrednici zameraju da se ne meša mnogo u ekonomiju, premijer je rekao da on ne može da se bavi samo ekonomijom, jer njegov posao nije da zamenjuje resorne ministre nego da koordinira rad cele Vlade.

Dačić je dodao da i novinare ne interesuju previše ekonomski problemi, već da su uglavnom zainteresovani za političke probleme i dijalog sa Prištinom.

"Ubeđen sam, ukoliko ne postignemo rezultate u ekonomiji, da nam ništa ne vredi na nekom političkom nivou ili na nivou dijaloga sa Prištinom. Narod će gledati koliko je u stanju da bolje živi, a ja mislim da Srbija i naš narod zaslužuju da žive kao sav normalan svet", naglasio je Dačić.

Број коментара 5

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво