Читај ми!

Rekonstrukcija Vlade bliža od izbora

Vladajuće stranke saglasne da smo bliže rekonstrukciji Vlade nego vanrednim izborima. Premijer Ivica Dačić kaže da je zadovoljan radom svog kabineta u celini, ali da će se o nekim promenama razgovarati. Iz URS-a poručuju da resorima koje oni vode rekonstrukcija nije potrebna.

Posle najave prvog potpredsednika Vlade Aleksandra Vučića da će predložiti rekonstrukciju Vlade, premijer Ivica Dačić kaže da je zadovoljan radom svog kabineta u celini, ali da će se o nekim promenama razgovarati.

Sedam meseci posle izbora, Vučić kaže da je spreman da pročisti kadrove svoje stranke, a postavlja se pitanje da li su na to spremni i koalicioni partneri.

Dačić kaže da je rekonstrukcija Vlade moguća u smislu promena određenih ministara.

"To su teme o kojima ćemo razgovarati u narednim nedeljama i oko toga ne postoji problem. Mi očekujemo da svaka od stranaka koja čini vladajuću koaliciju analizira rad svojih ministara i da vidimo, ako je to u interesu, da se tamo gde je to potrebno izvrše određene promene", rekao je Dačić.

Naprednjaci će do 15. marta oceniti ko od njihovih devet ministara nije ispunio očekivanja. Smeniće ih čak i ako u tome budu usamljeni.

Šef poslaničkog kluba SNS-a u parlamentu Veroljub Arsić rekao je da naprednjaci žele da svojim primerom ohrabre i druge političke stranke na taj korak i da ne misle da je to loše.

"Sadašnji ministri imali su dovoljno vremena, neki su se bolje snašli, drugi lošije, ali, svakako, cilj nam je da svaki državni organ radi posao zbog koga postoji, da ima rezultate, a ne samo da neko zauzima javnu funkciju i da jednostavno čeka kraj mandata", rekao je Arsić.

Ujedinjeni regioni svoje ministre već su stavili pod lupu i zaključili da resorima koje oni vode rekonstrukcija nije potrebna.

Portparol Ujedinjenih regiona Srbije Marko Selaković rekao je da su oni apsolutno zadovoljni radom svojih resora.

"Mi smo na Predsedništvu razmatrali rad naših ministara u Vladi. Zaključili smo da ministri iz URS-a rade zaista u interesu države i da rade timski zajedno sa ostalim partnerima", rekao je Selaković.

Za ispitivanje rada članova Vlade zalaže se i SDPS, ali ne sada.

Mladen Mijatović iz SDPS-a smatra da je period od šest meseci kratak i da bi bilo dobro da se to pitanje postavlja na jednu ili dve godine i da tada bude rekontrukcije, što je, kako je rekao, normalno u demokratskim zemljama.

Da je rekonstrukcija izvesnija od vanrednih izbora nema dilemu nijedna stranka vladajuće koalicije.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво