Rekonstrukcija Vlade bliža od izbora

Vladajuće stranke saglasne da smo bliže rekonstrukciji Vlade nego vanrednim izborima. Premijer Ivica Dačić kaže da je zadovoljan radom svog kabineta u celini, ali da će se o nekim promenama razgovarati. Iz URS-a poručuju da resorima koje oni vode rekonstrukcija nije potrebna.

Posle najave prvog potpredsednika Vlade Aleksandra Vučića da će predložiti rekonstrukciju Vlade, premijer Ivica Dačić kaže da je zadovoljan radom svog kabineta u celini, ali da će se o nekim promenama razgovarati.

Sedam meseci posle izbora, Vučić kaže da je spreman da pročisti kadrove svoje stranke, a postavlja se pitanje da li su na to spremni i koalicioni partneri.

Dačić kaže da je rekonstrukcija Vlade moguća u smislu promena određenih ministara.

"To su teme o kojima ćemo razgovarati u narednim nedeljama i oko toga ne postoji problem. Mi očekujemo da svaka od stranaka koja čini vladajuću koaliciju analizira rad svojih ministara i da vidimo, ako je to u interesu, da se tamo gde je to potrebno izvrše određene promene", rekao je Dačić.

Naprednjaci će do 15. marta oceniti ko od njihovih devet ministara nije ispunio očekivanja. Smeniće ih čak i ako u tome budu usamljeni.

Šef poslaničkog kluba SNS-a u parlamentu Veroljub Arsić rekao je da naprednjaci žele da svojim primerom ohrabre i druge političke stranke na taj korak i da ne misle da je to loše.

"Sadašnji ministri imali su dovoljno vremena, neki su se bolje snašli, drugi lošije, ali, svakako, cilj nam je da svaki državni organ radi posao zbog koga postoji, da ima rezultate, a ne samo da neko zauzima javnu funkciju i da jednostavno čeka kraj mandata", rekao je Arsić.

Ujedinjeni regioni svoje ministre već su stavili pod lupu i zaključili da resorima koje oni vode rekonstrukcija nije potrebna.

Portparol Ujedinjenih regiona Srbije Marko Selaković rekao je da su oni apsolutno zadovoljni radom svojih resora.

"Mi smo na Predsedništvu razmatrali rad naših ministara u Vladi. Zaključili smo da ministri iz URS-a rade zaista u interesu države i da rade timski zajedno sa ostalim partnerima", rekao je Selaković.

Za ispitivanje rada članova Vlade zalaže se i SDPS, ali ne sada.

Mladen Mijatović iz SDPS-a smatra da je period od šest meseci kratak i da bi bilo dobro da se to pitanje postavlja na jednu ili dve godine i da tada bude rekontrukcije, što je, kako je rekao, normalno u demokratskim zemljama.

Da je rekonstrukcija izvesnija od vanrednih izbora nema dilemu nijedna stranka vladajuće koalicije.

broj komentara 3 pošalji komentar
(sreda, 06. mar 2013, 11:58)
anonymous [neregistrovani]

rekonstrukcija

Poznato je da i u politici dolazi do pokusaja resavanja nekih gresaka rekonstrukcijom vlade,medjutim ako su u pitanju veci problemi onda je rekonstrukcija samo privremeno resenje i odlaze neizbezno.

(sreda, 06. mar 2013, 10:11)
anonymous Mилан [neregistrovani]

*********

То је почетак у демократизацији Србије.Да људи који воде државу на разним функцијама сносе одговорност и последице за то што раде.Доста је тог куканја над периодом за време Милошевића и чеканја да уђемо у ЕУ да би нам било боље.Риба смрди од главе

(sreda, 06. mar 2013, 09:30)
Uroš [neregistrovani]

...

U pitanju je smaranje gladnog naroda po Srbiji. Halo!!! Šta imaju gladna usta od smene ministara?!