Читај ми!

Pajtić: Štetna odluka republičke Vlade

Bojan Pajtić kritikovao odluku republičke Vlade o nivou aflatoksina u mleku. Protivno svim evropskim principima da se menja neki standard ako još nije ni dostignut, pogotovo u oblasti zdravstva, ističe Pajtić.

Predsednik pokrajinske vlade Bojan Pajtić kritikovao je odluku republičke Vlade o promeni Pravilnika o dozvoljenoj količini aflatoksina u mleku od 0,5 mikrograma po kilogramu.

Pajtić je istakao da je protivno svim evropskim principima da se menja neki standard ako još nije ni dostignut, pogotovo u oblasti zdravstva, kao što je to učinila republička vlada sa aflatoksinom u mleku.

Pajtić je novinarima u zrenjaninskom selu Melenci, gde je prisustvovao proširenoj sednici Okružnog odbora DS za Srednje-banatski okrug, rekao da uz to "ostaje i gorak i opor ukus u ustima kada susedna zemlja Bugarska demantuje zvaničnike Vlade Srbije o tome da su izrekli neistinu da ne primenjuje evropske standarde o granici aflatoskina".

Predsednik pokrajinske vlade, koji je i zamenik predsednika demokrata, naveo je da se mleko sa gornjom granicom aflatoksina od 0,5 mikrograma po kilogramu neće moći izvoziti, a izrazio je bojazan da će trgovci iz okolnih zemalja mleko osudjeno na bacanje prodavati u Srbiju.

Vlada Srbije je juče odlučila da promeni Pravilnik o dozvoljenoj količini aflatoksina u mleku sa sadašnjih 0,05 mikrograma po kilogramu na 0,5, kao što je bilo do pre dve godine.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво