Читај ми!

DS: Na mleko staviti oznaku "opasno za decu"

Na mleko koje se nalazi u prodaji sa novom graničnom vrednošću dozvoljene količine aflatoksina treba da se stavi jasna oznaka da "nije zdravo za decu", izjavila portparolka DS-a Aleksandra Jerkov.

Demokratska stranka zatražila je od Vlade Srbije da se na mleko koje se nalazi u prodaji sa novom graničnom vrednošću dozvoljene količine aflatoksina stavi jasna oznaka da "nije zdravo za decu".

Portparolka DS-a Aleksandra Jerkov izjavila je da je ta stranka, nakon konsultacija sa stručnjacima i članovima stručnog tima koji je formirala Vlada Vojvodine povodom problema sa mlekom, odlučila da uputi takav zahtev Vladi Srbije.

"Nakon sramne odluke da se nivo aflatoksina sa 0,05 poveća na 0,5, najmanje što može da učini Vlada Srbije je da upozori građane da to mleko nije zdravo davati deci jer ima povišen nivo kancerogenih materija", rekla je Jerkov.

Portparolka DS-a naglasila je da je pomenutom odlukom Vlada Srbije pokazala da joj nije stalo do njenih građana i njihovog zdravlja i da najmanje vodi računa u regionu o zdravlju svojih građana.

"Dozvoljeni nivo aflatoksina u mleku u Mađarskoj je nula, u Bosni i Hercegovini i Hrvatskoj je 0,05, a jedino u Srbiji, po novoj odluci, 0,5", rekla je Jerkov dodajući da je donošenjem te odluke vlada pokazala kakav je njen evropski put.

Zalaganje za evropske vrednosti, kako smatra Jerkov, nije samo puko poštovanje pravila već i vođenje računa o svojim građanima na čemu Evropa insistira.

"Novi evropejci ovim su pokazali da ne znaju i ne žele da vode računa o svojim građanima", zaključila je Jerkov.

Број коментара 10

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
22° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се