Читај ми!

DS: Protest u Novom Sadu režija SNS-a

Protest nepostojeće asocijacije proizvođača mleka ispred Vlade Vojvodine čista politička manipulacija u režiji SNS-a, saopštio pokrajinski odbor Demokratske stranke. DS neće dozvoliti da se ovom temom stiču jeftini poeni u jeku kampanje za izbor poslanika u Skupštini AP Vojvodine, navode demokrate.

Pokrajinski odbor DS-a saopštio je da je današnji protest "nepostojeće asocijacije proizvođača mleka", ispred zgrade Vlade Vojvodine, čista politička manipulacija u režiji SNS-a i zloupotreba koja neće zaštititi građane i proizvođače.

Vlada Srbije pokušava da zataška kvalitet mleka političkim manipulacijama, navodi se u saopštenju Pokrajinskog odbora DS-a i dodaje da je iz Asocijacije proizvođača mleka Vojvodine demantovano da su oni organizovali današnji protest.

"To je još jedan dokaz da SNS pokušava da zataška aferu političkim napadima i ilustruje koliko je republička Vlada nemoćna da vodi državu i zaštiti građane", ističe vojvođanski odbor demokrata i dodaje da Vlada Srbije panično traži krivca, dok se sve druge vlade u regionu bore sa problemom i trude se da zaštite proizvođače mleka i stočne hrane.

Ističući da je kriza sa mlekom teško pogodila građane Srbije kao i kredibilitet institucija i pojedinaca u lancu proizvodnje, kontrole i trgovine tom životnom namirnicom, DS napominje da je Vlada Vojvodine iznela podatke o kvalitetu mleka, a potom ponudila konkretna rešenja koja bi brzo otklonila posledice i zaštitila građane i proizvođače.

Za to vreme republička Vlada zataškava rezultate, pa nakon tvrdnje da je mleko ispravno, povukla je većinu sa tržišta, a nova informacija ministra poljoprivrede Kneževića je da je mleko ispravno, a da će naredne nedelje "biti potpuno ispravno", navodi se u saopštenju.

Ministarka zdravlja Slavica Đukić Dejanović nas je obavestila da sami odlučimo da li da konzumiramo mleko ili ne, čime je zvanično obelodanila da je Vlada potpuno nesposobna da vodi institucije u interesu građana, smatraju demokrate.

DS, kako se dodaje u saopštenju, neće dozvoliti da se ovom temom manipuliše niti da se stiču jeftini politički poeni u jeku kampanje za izbor poslanika u Skupštini AP Vojvodine.

Potencijalno opasna namirnica, koja može da ugrozi živote građana Srbije izvan je svake politike i zahteva angažovanje svih institucija na svim nivoima, smatra Pokrajinski odbor demokrata napominjući da je DS ponudio rešenje i da će do kraja štititi interese građana.

Ukoliko republička Vlada i dalje nastavi sa zataškavanjem i demonstracijom neznanja i nesposobnosti da ovu krizu reši, građani će je sa pravom menjati jer nije normalno da se građanima ukida pravo da imaju istinitu i dostupnu informaciju o hrani ili da sami cene kvalitet i potencijalnu štetnost mleka koje daju deci, navodi Pokrajinski odbor DS u Vojvodini.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 20. септембар 2024.
23° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи