Читај ми!

DS: Četiri pitanja za Vučića

Zašto nadležni ministar nije odmah obavestio građane o nivou aflatoksina u mleku, pitaju iz DS-a prvog potpredsednika Aleksandrar Vučića. Demokrate traže od vicepremijera da kaže u čemu se ogleda napredak Srbije u poslednjih šest meseci, koji su mediji pod kontrolom DS-a i kada je bilo ko iz EU tražio da Srbija podrži dobijanje stolice u UN za Kosovo.

Demokratska stranka oglasila se novim saopštenjem u kojem od predsednika SNS-a Aleksandra Vučića traži da kaže zašto nadležni ministar nije odmah obavestio građane o nivou aflatoksina u mleku.

"Zbog čega, sve dok to nije saopštio pokrajinski sekretar za poljoprivredu, nije dao nalog da se to mleko povuče iz prodaje, zašto nije odmah dao nalog da se farmama dostavi kukuruz iz robnih rezervi i njime zameni kukuruz koji je izazvao povećanje aflatoksina u mleku, nego je to uradio tek pre dva dana", pitaju iz DS-a.

"Kad nam to sve kažete, onda od vas očekujemo da pokrenete izmenu zakona i podignete dozvoljeni procenat aflatoksina u mleku, pošto, ako ovi procenti nisu opasni po zdravlje, nema potrebe da u zakonu i dalje stoje takva ograničenja", navode demokrate u saopštenju.

Povodom izjava prvog potpredsednika Vlade Aleksandra Vučića u intervjuu Politici, Demokratska stranka traži od vladajuće partije da saopšti u čemu se ogleda napredak Srbije koji je postignut u poslednjih šest meseci, a koji je veći od ukupnog napretka zemlje u poslednjih pet godina.

Najjača opoziciona stranka u parlamentu traži od SNS-a i da kaže građanima kada je bilo ko iz Evropske unije tražio da Srbija podrži dobijanje stolice u Ujedinjenim nacijama za Kosovo, što je, "kao što znate, ponudio formalni predsednik Vlade gospodin Ivica Dačić".

"Pošto smo mi koji se više od dvadeset godina borimo za Srbiju u Evropi antievropljani, a vi koji se za Evropu zalažete poslednjih godinu dana pravi Evropljani, iskreno vas molimo da sledeći put kad krenete put Evropske unije ne zovete da sa vama krene Milica Delević, članica predsedništva DS, već da povedete nekog od proevropskih članova predsedništva SNS kao što su Vulin, Drecun, Bašanović, Saša Mirković, Igor Mirović i njima slični", navele su demokrate u saopštenju.

Demokratska stranka, povodom izjave Vučića da je većina medija i dalje pod kontrolom DS-a, poziva prvog potpredsednika Vlade da kaže koji su to mediji.

Број коментара 6

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 20. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво