Читај ми!

DS: Zakasnelo povlačenje mleka

Vlada Srbije nije odreagovala blagovremeno i adekvatno u vezi sa prisustvom aflatoksina u mleku, saopštio DS. Štetno mleko povučeno tek dve nedelje pošto je povučeno iz prodaje u regionu, ističe ta sranka.

Demokratska stranka smatra da Vlada Srbije nije odreagovala blegovremeno i adekvatno u vezi sa prisustvom aflatoksina u mleku, nego je počela sa povlačenjem štetnog mleka tek nakon dve nedelje od kad je ono povučeno iz prodaje u regionu.

Demokrate su odbacile navode Srpske napredne stranke da je DS namerno širio paniku među građanima, "kako bi razorila domaću poljoprivredu, zarad interesa njihovih prijatelja tajkuna".

"Povodom najnovijeg saopštenja Srpske napredne stranke kojim optužuju Demokratsku stranku za širenje panike, ističemo da je očigledno da SNS smatra da je DS toliko moćna stranka da je uspela da raširi paniku i u Hrvatskoj, Bosni i Hercegovini i Crnoj Gori, jer i u tim zemljama postoji poblem sa mlekom", navodi se u saopštenju DS.

Kako tvrde u DS-u, Vlada "očigledno smatra da građani Srbije jedini u regionu nisu zaslužili da dobiju tačne i blagovremne informacije o štetnosti mleka, i da umesto njih treba da gledaju političku predstavu u kojoj nesposobni ministar pije mleko pred kamerama, Vlada ubeđuje građane da smeju da piju mleko, a istovremeno se ono povlači iz prodavnica".

DS u svom saopštenju traži "odgovornost, a ne politikanstvo" u vezi sa slučajem štetnog aflatoksina u mleku.

Број коментара 4

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 04. мај 2024.
20° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се