Читај ми!

Poseta Berlinu, očekivanje ali i strepnja

Pred put u Berlin, prvi potpredsednik Vlade Aleksandar Vučić rekao da mu predstoje teški razgovori ističući da će njegova poruka biti da su Vlada, Srbija i njeni građani zaslužili datum početka pregovora sa Evropskom unijom.

Prvi potpredsednik Vlade Aleksandar Vučić, potpredsednica Vlade za evrointegracije Suzana Grubješić i predsednica skupštinskog odbora Milica Delević putuju u posetu Nemačkoj.

Uoči puta u Berlin, Vučić je rekao da mu predstoje teški razgovori i da će građanima Srbije teško objasniti ako zemlja ne dobije zeleno svetlo za početak pregovora sa Evropskom unijom.

Uveren sam da ćemo čuti mnogo pohvala, ali i zahteva nemačke strane, izjavio je Vučić agenciji Fonet.

Naglasio je da će njegova poruka biti da su Vlada, Srbija i njeni građani zaslužili datum početka pregovora sa Evropskom unijom.

"To bi bilo od izuzetnog značaja za Srbiju, dodatno bi je otvorilo na evropskom putu, kao i za investicije, ne samo iz EU, već i iz azijskih zemalja", ocenio je Vučić.

On je, međutim, napomenuo da neće kriti od nemačkih sagovornika da bi izostanak datuma bio veliko razočaranje za Srbiju, njene građane i Vladu.

Vučić je najavio da će u Berlinu razgovarati sa šefom nemačke diplomatije Gvidom Vesterveleom, ministrom odbrane Tomasom de Mezijerom i savetnikom za spoljnu politiku nemačkog kancelara Kristofom Hojzgenom.

Vučić će, zajedno sa potpredsednicom Vlade Suzanom Grubješić i predsednicom skupštinskog Odbora sa evropske integracije Milicom Delević, razgovarati i sa članovima parlamentarnog komiteta koji odlučuje o dobijanju datuma za početak pregovora, kao i sa najuticajnijim poslanicima vladajuće koalicije.

On je izjavio da očekuje podršku za reforme u Srbiji u vezi sa pravnim sektorom, javnim nabavkama, ekonomijom i dijalogom Beograda i Prištine, "koji je njima, možda, i važniji".

"Imam veliku tremu i veliku nadu. S jedne strane očekivanja, s druge strane strepnju", rekao je Vučić.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
24° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи