Читај ми!

Rakete iz Srbije za Emirate

Srbija će da proizvodi visoko sofisticirane rakete za Ujedinjene Arapske Emirate, rekao za RTS potpredsednik Vlade Aleksandar Vučić posle sastanka u Abu Dabiju sa prestolonaslednikom i šefom države šeikom Muhamedom.

Potpredsednik Vlade Aleksandar Vučić rekao je u intervjuu za RTS, posle sastanka u Abu Dabiju sa prestolonaslednikom i šefom države šeikom Muhamedom, da će Srbija da proizvodi visoko sofisticirane rakete za Ujedinjene Arapske Emirate.

Vučić je rekao da je sa šeikom postignuta saglasnost o svim sporazumima dve zemlje, a posebno u vezi sa ulaganjem u namensku industriju.

Dogovoreno je da sutra na sajmu naoružanja emiratska državna kompanija "Earth" i srpski "Jugoimport" SDPR potpišu ugovor o zajedičkom razvoju  raketnog sistema ALAS.

"Ono što je najvažnije biće potpisan veliki ugovor. To će biti najsofisticiranije i najmodernije oružje koje smo ikada napravili, a istovremeno, kroz velika i zajednička ulaganja i investiciju. Značajno više novca daju Emirati nego mi", ukazao je Vučić.

"To će značiti i veliki boljitak za tri grada, ne samo za tri fabrike, 'Krušik', 'Utvu' i 'Teleoptik'", rekao je Vučić.

Vicepremijer kaže da je reč o ugovoru od preko 200 miliona evra, a da u prvoj fazi u kratkom roku očekuje ulaganja od oko 24 miliona evra.

Prve investicije u proizvodnju visokosofisticiranih raketa očekuju se za nekoliko nedelja. 

"Imaćemo mi još puno posla. Veoma sam zadovoljan što se takav posao potpisuje", rekao je Vučić.

Prvi potpredsednik Vlade je istakao da je ubeđen da će do realizacije investicija doći, prvenstveno zbog ugovora koji će biti potpisan, ali i što, kako je rekao, su to ljudi koji drže do svoje reči i ispunjavaju svoje obećanja.

Predviđeno je i da se potpiše ugovor o uzajamnoj zaštiti investicija, a osnova za sve ugovore biće sporazum o međudržavnoj saradnji koji će takođe biti potpisan u nedelju u Abu Dabiju.

Prvi potpredsednik Vlade boravi u dvodnevnoj poseti Ujedinjenim Arapskim Emiratima.

Број коментара 30

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 28. април 2024.
26° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво