Читај ми!

Stradalo 1.008 vojnika i policajaca

Tokom NATO bombardovanja stradalo 1.008 pripadnika vojske i policije, od čega je 659 pripadnika vojske, a 349 pripadnika policije, saopštio ministar odbrane Aleksandar Vučić.

Ministar odbrane Aleksandar Vučić rekao je da je tokom NATO bombardovanja 1999. ubijeno ukupno 1.008 vojnika i policajaca. Vučić je u Skupštini Srbije rekao da je u bombardovanju poginuo 631 pripadnik Vojske Srbije, a 28 nestalo.

"NATO snage su ubile 631 pripadnika Vojske Srbije, nestalo je 28, ukupno 659", rekao je Vučić na pitanje poslanika opozicione Liberalno-demokratske partije Zorana Ostojića koliko je vojnika poginulo u bombardovanju, jer se tačan broj ne zna ni posle skoro 14 godina.

Od tog ukupnog broja, kako je naveo Vučić, 72 su oficiri, 41 podoficir, 18 vojnika po ugovoru, 191 vojnik na služenju vojnog roka, 245 rezervista, 60 dobrovoljaca i tri civilna lica na službi u vojsci.

Vučić je rekao i da je, kada je reč o Ministarstvu unutrašnjih poslova, tokom NATO bombardovanja poginulo 325 osoba, nestalo  24, što je ukupno 349. 

Pomenuo je i nedavno osnovanu Komisiju za istragu ubistava novinara, te i pogibije 16 zaposlenih Radio-televizije Srbije u NATO bombardovanju.

Ministar je rekao da je Srbija vojno neutralna i da neće ići u NATO, nitu u rusku organizaciju koja se bavi odbranom i bezbednošću (ODKB), ali da će nastaviti da učestvuje u Programu NATO-a "Partnerstvo za mir".

Број коментара 22

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 19. март 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво