Читај ми!

Đilas: Transkripti ne potiču od DS-a

Nemam nikakve veze sa objavljivanjem informacija o susretima premijera Ivice Dačića i Radoslava Radulovića, kaže predsednik DS-a Dragan Đilas. Ni Miodrag Rakić, ni ja, niti bilo ko iz DS-a nema veze sa objavljivanjem ovih transkripata u novinama, ističe Đilas.

Predsednik Demokratske stranke Dragan Đilas demantovao je spekulacije o povezanosti sa objavljivanjem informacija o susretima premijera Ivice Dačića i pripadnika narko-klana Rodoljuba Radulovića.

"Ni Miodrag Rakić, ni ja, niti bilo ko iz Demokratske stranke nema veze sa objavljivanjem ovih transkripata u novinama. I urednik Informera je demantovao da je bilo šta dobio od Rakića", rekao je Đilas u intervjuu za najnoviji broj nedeljnika NIN.

Prema njegovim rečima, Rakić je "veliki profesionalac" i zato nijedna informacija o slučaju Šarić nije isplivala u javnost četiri godine, niti je ikada korišćena za političke obračune i ucene, "ni u vreme kada je Dačić, i pored javnog obećanja da podržava Tadića, napravio Vladu sa naprednjacima".

Đilas veruje da će vanredni izbori biti u narednih nekoliko meseci, a povodom spekulacija o mogućoj saradnji DS-a i Srpske napredne stranke, rekao je da će demokrate posle izbora praviti koaliciju "na osnovu programa, kako bi stvari promenili nabolje".

"Ako imamo mogućnost da napravimo Vladu sa onima koji dele ideje depolitizacije, predloženih ekonomskih mera, ozbiljnog ulaganja u obrazovanje, spremnosti da se primene socijaldemokratske ideje pomaganja najugroženijima, onda ćemo da napravimo vlast. Ako nemamo većinu za taj program, nećemo ući ni u jednu vladu", poručio je lider demokrata.

Đilas je istakao da neće više DS praviti kompromise da bi se samo "smestili u vladu i da bismo takvu koaliciju po vertikali spustili do lokala".

"Ako DS to bude hteo, ja više neću biti predsednik stranke", naglasio je Đilas.

Број коментара 14

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 23. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво