Читај ми!

O poštovanju zakona nema dijaloga

Državni sekretar Vladimir Božović rekao da Beograd "nije baš najzadovoljniji" komentarom kojim OEBS poziva da se problem spomenika u Preševu reši dijalogom. Srbija je to pitanje rešila "besprekornom akcijom, u skladu sa zakonom", ocenio Božović.

Beograd "nije baš najzadovoljniji" komentarom kojim OEBS poziva da se problem spomenika u Preševu reši dijalogom, rekao državni sekretar Ministarstva unutrašnjih poslova Vladimir Božović. Srbija je to pitanje rešila "besprekornom akcijom, u skladu sa zakonom", ocenio je Božović.

"Zadovoljni smo podrškom koji imamo od OEBS-a i osudom incidenata na Kosovu. Međutim, nismo baš najzadovoljniji komentarima o uklanjanju spomenika u Preševu kojim se poziva na dijalog. O pitanju poštovanja zakona nema dijaloga, zakon je isti za sve", rekao je Božović na jednom skupu u Ministarstvu.

Božović je podsetio na reči premijera Ivice Dačića i potpredsednika Vlade Aleksandra Vučića da je Srbija postupila u skladu sa zakonom i da je problem spomenika bivšim borcima Oslobodilačke vojske Preševa, Bujanovca i Medveđe (OVPBM) tretirala kao unutrašnje pitanje i "intervenisala besprekornom akcijom".

"Nisam siguran da bi Amerikanci dozovolili Al Kaidi da postavi spomenik u SAD, ili Englezi teroristima iz Londona, ili Španci", ocenio je Božović.

Pripadnici Žandarmerije su u nedelju iz centra Preševa uklonili spomenik bivšim pripadnicima OVPMB.

Vršilac dužnosti šefa Misije OEBS-a u Srbiji Pola Tide izrazila je juče žaljenje što su pregovori o kompromisnom rešenju prekinuti odlukom Vlade Srbije da ukloni spomenik.

Tide je u saopštenju pozvala na "mir i atmosferu u kojoj je moguće obnoviti dijalog".

Najviši zvaničnici Srbije rekli su da spomenik postavljen bez dozvole novembra prošle godine mora biti uklonjen do 17. januara, kada je bila četvrta runda pregovora vlada Srbije i Kosova u Briselu.

Unapređenje rada MUP-a kroz e-učenje

Na predstavljanju e-učenja za pripadnike Ministarstva unutrašnjih poslova, Božović je istakao da je osnovni zadatak tog projekta da pripadnici MUP-a budu istinski servis građana.

Novi pojavni oblici kriminala i borba protiv korupcije zahtevaju edukovane i obrazovane policijske službenike, rekao Božović. Prema njegovim rečima e-učenje se pokazalo kao dobra metoda u definisanju modernog načina učenja.

Božović se zahvalio misiji OEBS-a kao partneru koji je dao veliki doprinos neophodan za realizaciju tog projekta.

Pomoćnik ministra unutrašnjih poslova Željko Kojić rekao je da je formiranjem Radne grupe za uvođenje e-učenja septembra 2010. godine započeta nova faza u stručnom osposobljavanju pripadnika MUP-a.

Rezultat primene savremene metode učenja biće visoko obrazovan policijski službenik, koji bi u potpunosti bio spreman da odgovori najvišim savremenim bezbednosnim izazovima, poručio je Kojić.

Prisutnima se obratio i predstavnik Misije OEBS-a Roar Larsen koji je naveo da je ovakav vid učenja relativno nov za mnoge službe, da se može primeniti u skoro čitavom sistemu i da omogućava povećanje standarda. 

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 21. септембар 2024.
25° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи