Читај ми!

Nikolić u Crnoj Gori

Predsednik Tomislav Nikolić boravi, na poziv crnogorskog kolege Filipa Vujanovića, u zvaničnoj poseti Crnoj Gori. Sporna pitanja Beograda i Podgorice treba rešavati bratski, jer su u pitanju dve najbliskije države, rekao predsednik Nikolić uoči posete Crnoj Gori.

11.04 - Predsednika Tomislava Nikolića na aerodromu Golubovci dočekao predsednik Crne Gore Filip Vujanović uz najviše državne i vojne počasti.

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić boravi u jednodnevnoj poseti Crnoj Gori gde će  razgovorati sa najvišim državnim zvaničnicima.

Nikolić će u Podgorici razgovarati s predsednikom Crne Gore Filipom Vujanovićem, predsednikom Skupštine Rankom Krivokapićem i predsednikom Vlade Milom Đukanovićem.

Uoči sastanaka u Crnoj Gori, predsednik Nikolić poručio je da sporna pitanja Beograda i Podgorice treba rešavati bratski, jer su u pitanju dve najbliskije države, dodajući da je on tipičan srpski političar, pošto ima dobre odnose sa većinom političara iz Crne Gore.

"Mislim da za svaki problem postoji i odgovarajuće rešenje. Do rešenja je uvek moguće doći ukoliko postoji mudrost i dobra volja dve strane. Uveravam da sa moje strane neće izostati dobra volja. To isto očekujem i od svojih sagovornika, a nadam se da ćemo svi zajedno imati dovoljno mudrosti da počnemo da rešavamo nagomilane probleme u interesu svih naših građana", istakao je Nikolić u intervjuu podgoričkom listu Dan.

Predsednik je ukazao da su Srbija i Crna Gora kroz istoriju skoro uvek bile u dobrim odnosima.

U tom smislu, ja sam tipični srpski političar, jer imam dobre odnose sa većinom svojih kolega iz Crne Gore. Atipični su oni političari iz Srbije i iz Crne Gore koji nastoje da naruše dobre odnose, istakao je Nikolić.

Upitan koliko crnogorsko priznanje Kosova utiče na odnose Beograda i Podgorice, on je kazao da ta odluka Crne Gore sasvim sigurno nije doprinela unapređenju odnosa sa Srbijom.

"Ja vreme ne mogu da vratim, ne mogu ni prošlost da izmenim, ali želim da doprinesem, koliko je u mojoj moći, da ne pokvarimo još više ono što su nam naši očevi, dedovi i ostali preci ostavili kao vekovni zavet, a to su bratski odnosi Srbije i Crne Gore", rekao je Nikolić.

Predsednik Srbije, osim razgovora sa Vujanovićem, Đukanovićem i Krivokapićem, sastaće se i sa predstavnicima Matice srpske i liderom Nove srpske demokratije Andijom Mandićem.

Kako je objavljeno na internet strani crnogorskog predsednika, Nikolić u zvaničnu posetu Crnoj Gori dolazi na poziv predsednika Filipa Vujanovića.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
12° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво