Читај ми!

Neiskrena poseta Milanovića

Pre susreta dvojice premijera trebalo je da se sastanem s hrvatskim predsednikom, rekao predsednik Srbije Tomislav Nikolić. Zbog hrvatske tužbe za genocid poseta Zorana Milanovića Beogradu ne deluje iskreno, kaže Nikolić.

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić smatra da je pre susreta dvojice premijera trebalo da se on sastane s hrvatskim predsednikom i dodaje da mu zbog hrvatske tužbe za genocid poseta Zorana Milanovića Beogradu ne deluje iskreno.

Nikolić ističe da je političarima najlakše da sednu i ručaju zajedno, ali da je njihov posao da najpre pomire narod.

"Ako je Hrvatska podnela tužbu protiv Srbije za genocid kako onda predsednik Vlade Hrvatske dolazi u prijateljsku posetu Srbiji. Neko tu nije iskren. Ili oni znaju da nismo počinili genocid ili poseta nije iskreno prijateljska", rekao je Nikolić u razgovoru sa dopisnicima stranih medija.

Nikolić je rekao i da smatra da je najpre trebalo da se on sretne sa hrvatskim predsednikom Ivom Jospovićem, pa tek onda da bude upriličen susret dva premijera, jer bi to označilo da se krenulo ka uspostavljanju dobrih odnosa.

"Ne znam zašto to Josipović izbegava", rekao je Nikolić i dodao: "Najlakše je da sednemo i da ručamo zajedno, ali pre toga treba da pomirimo narode. Političari se lako svađaju i lako mire, ali sudbinu snosi narod", istakao je srpski predsednik.

On je dodao da mu se čini i da Hrvatska pokušava da mirno uplovi u EU bez protivljenja Srbije, dok, istovremeno, za nju ima još mnogo nerešenih pitanja.

"Zaista postoje pitanja koja Hrvatska nije rešila i zbog kojih bi srpsko protivljenje moglo da predstavlja problem za članstvo te zemlje u EU", rekao je Nikolić i pomenuo neka od tih pitanja, poput pitanja prognanih Srba, njihove imovine i druga.

"Ako je to demokratska država onda to treba i da dokaže", poručio je Nikolić i naglasio da "sve treba raščistiti".

Број коментара 32

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
9° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво