Читај ми!

Stanković želi nastavak dijaloga

Ne bismo da komentarišemo sastanak albanskih odbornika Preševa, Bujanovca i Medveđe. Držimo se dogovora koji je postignut u četvrtak, rekao Predsednik Koordinacionog tela za Preševo, Bujanovac i Medveđu Zoran Stanković.

Predsednik Koordinacionog tela za Preševo Bujanovac i Medveđu Zoran Stanković izjavio je da ne želi da komentariše sastanak albanskih odbornika iz opština sa juga Srbije, nego da se drži dogovora koji podrazumeva i mogući nastavak dijaloga.

"Ne bismo da komentarišemo sastanak albanskih odbornika Preševa, Bujanovca i Medveđe, nego da se držimo dogovora koji je postignut u četvrtak u Kancelariji OEBS-a u Bujanovcu, a koji, pored ostalog, uključuje i mogući nastavak dijaloga", rekao je Stanković agenciji Beta.

"Naš stav je da ne odgovaramo na neutemeljene i neodgovorne izjave, nego da svojim postupcima doprinesemo konstruktivnom rešavanju problema saglasano zakonima Srbije", istakao je Stanković.

Iako je Stanković zahtevao da bude pristuan na skupštini albanskih odbornika koja je održana ranije danas u Preševu, oni mu nisu uputili poziv, rečeno je agenciji Beta u Koordinacionom telu.

Albanski odbornici opština sa juga Srbije zatražili su ranije danas od Vlade Albanije da internacionalizuje problem Preševske doline i usvojili deklaraciju kojom se suprotstavljaju nasilnom uklanjanju nacionalnih simbola, uključujući i spomenike "nacionalnih heroja".

Vlada Srbije i Vlada Kosova pozvani su da razmatraju rešavanje problema Preševske doline po načelu reciprociteta u Briselu, uz posredovanje visoke predstavnice EU Ketrin Ešton.

Deklaracija je usvojena na sednici svih albanskih odbornika iz skupština opština Bujanovac, Preševo i Medveđa, održanoj u Preševu.

U deklaraciji se ističe pravo Albanaca da upotrebljavaju simbole koji izražavaju nacionalni identitet.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 20. септембар 2024.
21° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи