Читај ми!

Babić: Važna jedinstvena poruka

Očekujem od poslanika da izaberu put razuma i glasaju za rezoluciju o Kosmetu koja će biti tačka oslonca za sve buduće pregovore, kaže za RTS zamenik šefa poslaničke grupe SNS-a Zoran Babić. Spremni smo da rezolucija doživi određena brušenja, ističe Babić.

Zamenik šefa poslaničke grupe Srpske napredne stranke kaže da je siguran da će prlament na današnjoj sednici, posle "brušenja", usvojiti rezoluciju o Kosovu.  

Babić ističe da je izuteno važno da Beograd pokaže međunarodnoj zajednici i predstavnicima privremenih institucija samouprave u Prištini da ima jednu jasnu politiku oko koje se svi slažu, i da smo opedeljeni za razgovore i miran put.

Govoreći o tome kako će izgledati današnja sednica Skupštine o Predlogu rezolucije o Kosmetu, Babić je rekao da su pred poslanicima dve mogućnosti, odnosno dva puta. 

"Jedan put je, kojim se nadam se nećemo krenuti, put gde ćemo pokazati svu političku različitost, a drugu je put razuma, gde će ova rezolucija postati tačka oslonca i za sve buduće pregovore", rekao je Babić gostujući u Dnevniku RTS-a.

Naprednjaci su spremni da rezolucija u parlamentu doživi određena brušenja, naglašava Babić i dodaje da je siguran da osim Liberalno-demokratske partije, koja je unapred rekla da nije saglasna sa rezolucijom, ni jedna druga politička opcija u parlamentu nije zatvorila vrata.

"Nadam se da ćemo danas imati dovoljno mudrosti i dovoljno političke zrelosti i da će ova rezolucija u parlamentu u objedinjenoj raspravi imati punu podršku svih narodnih poslanika", kaže Babić.

Dodaje da su u intenzivnm razgovorima sa poslaničkim grupama Demokratske stranke i Demokratske stranke Srbije, ali da će Vlada dati konačan odgovor koje amandmane prihvata.

"Kao što postoji dobra volja vladajuće većine, tako postoji i volja poslaničkih grupa koje na pozitivan način gledaju prema rezoluciji", uveren je Babić.

Rezoluciju će predstaviti premijer Ivica Dačić, a na kraju će se obratiti predsednik Srbije Tomislav Nikolić.

Babić navodi da će rasprava trajati pet časova, što je redovna procedura, i da je važno da današnja raspava bude dostojanstvena, u kojoj se poslanici neće baviti dnevno-političkim temama, "jer najteža tema u političkom životu Srbije je Kosovo i Metohija".

"Očekujem usvajanje rezolucije u kasnim večernjim satima, uz određena brušenja", zaključuje Babić.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 07. мај 2024.
26° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара