Ivanović: Rezolucija o Evropi, a ne o Kosovu

Rezolucija o Kosovu neprihvatljiva je za Srbe na Kosovu, izjavio je predsednik Srpskog nacionalnog veća severnog Kosova Milan Ivanović i pozvao poslanike u Skupštini Srbije da ne žure sa usvajanjem rezolucije.

Predsednik Srpskog nacionalnog veća severnog Kosova Milan Ivanović izjavio je da je Rezolucija o Kosovu neprihvatljiva za Srbe na Kosovu.

"To nije Rezolucija o Kosovu, nego joj bolje pristaje ime Rezolucija o Evropi i evrointegracijama. U Rezoluciji se ne govori o očuvanju teritorijalnog integriteta zemlje ali se zato govori o datumu početka razgovora i evrointegracijama", rekao je Ivanović na konferenciji za novinare u Kosovskoj Mitrovici.

Naglasio je da o tome jasno govori i izjava premijera Ivice Dačića da je cilj platforme i rezolucije dobijanje datuma za početak pregovor sa EU.

Ivanović je ocenio da su pregovori sa Prištinom ugrozili vitalne interese Srba na Kosovu i da oni znače indirektno ali i direktno prihvatanje nezavisnog Kosova.

"Potrebne su temeljne promene te Rezolucije i usaglašavanje sa platformom da bi nam dala nadu i optimizam da će politika koja se vodi značiti podršku Srbima na Kosovu i da će suštinski biti u skladu sa Ustavom i Rezolucijom 1244 Saveta bezbednosti UN", rekao je Ivanović.

Ivanović je pozvao poslanike u Skupštini Srbije da poslušaju glas naroda da evrointegracije ne uživaju većinsku podršku i ne žure sa usvajanjem rezolucije koja će štetiti interesima Srba.

Povodom Dačićeve izjave da Srbi sa Kosova nije trebalo da slušaju Beograd, Ivanović je naveo da ni vlast u Beogradu nije podržala zajednicu srpskih opština, formiranu na Kosovu.

Ivanović je podsetio da su u toj vlasti bili i Dačićeva Socijalistička partija Srbije i Demokratska straka, pa je zato Dačićeva izjava malo zakasnila.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 20. април 2024.
15° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво