Читај ми!

Parlament u subotu o Predlogu rezolucije

Predlog rezolucije o osnovama za razgovore s predstavnicima privremenih institucija u Prištini biće pred poslanicima u subotu, kaže predsednik parlamenta Nebojša Stefanović.

Skupština Srbije raspravljaće o vladinom Predlogu rezolucije o Kosovu i Metohiji u subotu od 11 sati, izjavio je predsednik parlamenta Nebojša Stefanović posle današnjeg sastanka skupštinskog Kolegijuma.

Stefanović je novinarima u parlamentu rekao da je na tom sastanku dogovoreno da na predstojećoj sednici bude stvorena atmosfera koja će, bez obzira na različitosti stranaka, štititi dostojanstvo Skupštine Srbije.

Očekuje se da će predloženu rezoluciju obrazložiti premijer Ivica Dačić, a da će se poslanicima obratiti i predsednik Tomislav Nikolić.

Predsednik parlamenta kaže i da će poslanici pokušati da omoguće da rasprava o Predlogu rezolucije o osnovama za razgovore s predstavnicima privremenih institucija u Prištini ne traje do duboko u noć, već da o njemu glasaju u toku tog radnog dana. Međutim, nije isključio mogućnost da se rasprava nastavi i u nedelju ukoliko bude uslova za to.

O amandmanima na predloženi tekst raspravljaće se objedinjeno s predlogom rezolucije. Proces usvajanja rezolucije će, kako je najavio, svakako biti završen do 17. januara, kada se očekuje nastavak političkog dijaloga Beograda i Prištine.

Stefanović je saopštio da su na sastanku Kolegijuma razmatrani i predlozi zakona koji su u skupštinskoj proceduri i da je odlučeno da naredna sednica Skupštine Srbije bude zakazana već za 20. januar, a na dnevnom redu biće 20 akata.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
16° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи