Читај ми!

Reagovanja na sednicu državnog vrha

Jedinstvo državnog vrha rezoluciji o platformi i rezoluciji za Kosovo i Metohiju predstavnici političkih institucija i političkih stranaka različito ocenjuju. Dok stranke u vlasti hvale jedinstvo državnog vrha, opozicija smatra da nema saglasnosti vladajuće većine.

Predstavnici institucija i političkih stranaka različito ocenjuju jedinstvo državnog vrha o rezoluciji i platformi za Kosovo i Metohiju.

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Aleksandar Vulin rekao je da je zajednička sednica vlade i predsednika Srbije pokazala jedinstvo državnog vrha kada je reč o Kosovu i Metohiji.

Vulin je Tanjugu rekao da se nada da će "bar sada prestati sve medijske spekulacije o tome da postoje različiti pogledi na Kosovo i Metohiju, da u državnom vrhu postoje različite ideje i da ne gledaju svi na isti način na Platformu".

Prema njegovim rečima, danas se na najbolji mogući način videlo da je Vlada Srbije donela jednoglasnu odluku da podržava Platformu i "rezoluciju kao njen ekstrakt" koju su predložili predsednik Republike i njegov kabinet.

Predsednik Liberalno demokratske partije Čedomir Jovanović ocenio je da neobjavljivanje platforme o Kosovu potvrđuje da ne postoji saglasnost vladajuće većine oko zajedničke platforme za rešavanje kosovskog problema.

"Danas je jasno da se iza rasprave u Skupštini Srbije o rezoluciji koja se po svom karakteru ne razlikuje od svih prethodnih, samo krije neozbiljnost i nepostojanje vizije ljudi koji zemlju vode", ocenio je Jovanović.

Predsednik LDP-a je naveo da je svaka do sada usvojena rezolucija ostala mrtvo slovo na papiru, da je bila izvor nesporazuma sa svetom i služila je jedino kao sredstvo za unutrašnji politički obračun.

Potpredsednik Srpskog pokreta obnove Žika Gojković rekao je da ta stranka pruža punu podršku državnom vrhu Srbije u naporima koje ulaže za iznalaženje konačnog rešenja za status Kosova i Metohije.

"Posle dugo vremena, srpski državni vrh pokazuje zrelost i odgovornost za rešavanje ključnih pitanja u vezi sa srpskim nacionalnim interesima. Ostaje nam samo da žalimo što tog jedinstva i odgovornosti nije bilo i ranije, pa je za rešenje ovog pitanja propušten dugi niz godina, ali i povoljnije prilike", istakao je Gojković.

Gojković je istakao da se jedina primedba SPO-a odnosi na to da na čelu Republičke kancelarije za Kosovo i Metohiju treba da se nalazi ličnost s većim ličnim i političkim integritetom među građanima Srbije, a posebno među Srbima na Kosmetu.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 23. април 2024.
15° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво