Читај ми!

Stanković očekuje poziv Albanaca sa juga Srbije

Očekujem da ću dobiti poziv odbornika Preševa, Bujanovca i Medveđe za zajednički sastanak sa predstavnicima međunarodne zajednice, kaže predsednik Koordinacionog tela za jug Srbije Zoran Stanković.

Predsednik Koordinacionog tela za Preševo, Bujanovac i Medveđu, Zoran Stanković rekao je da očekuje da će prisustvovati zajedničkom sastanku odbornika te tri opštine juga Srbije, i da se problem spomenika u centru Preševa reši na osnovu zakona i na miran i dostojanstven način.

Spomenik pripadnicima ilegalne albanske OVPMB je postavljen novembra prošle godine, a najviši zvaničnici Srbije su rekli da mora biti uklonjen do 17. januara, kada se u Briselu održava nova runda pregovora Beograda i Prištine.

"Vidim da su predstavnici lokalne samouprave pozvali predstavnike međunarodne zajednice (na sastanak u subotu), ali da niko od predstavnika vlasti Srbije nije pozvan, i očekujem i zahtevam da prisustvujem tom skupu", rekao je Stanković za Betu.

"Spreman sam da na poziv odbornika tri opštine prisustvujem sednici koja će biti održana u Preševu i da učestvujem u razrešenju problema", istakao je Stanković.

Prema njegovim rečima, Koordinaciono telo sa predstavnicima lokalne samouprave i političkim strankama Albanaca koje deluju u tri opštine očekuje da će problem sa spomenikom biti rešen na zakonu zasnovan način, mirno i dostojanstveno, što će omogućiti i dalje nesmetan život na tom prostoru.

Stanković je naveo da Koordinaciono telo već mesec i po dana pregovora sa predstavnicima lokalne samouprave tri opštine na jugu Srbije i političkih stranaka Albanaca.

"Očekujemo da se ti pregovori povoljno završe i da se postigne rešenje koje će biti zadovoljavajuće za sve koji žive i rade na tom prostoru, kao i zadovoljavajuće za nadležne državne organe", zaključio je Stanković.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 05. мај 2024.
20° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара