Читај ми!

Tačijeva policija uhapsila Srbe u Gračanici

Grupi mladića privedenih nakon liturgije u manastiru u Gračanici određen pritvor od 48 sati, javlja izveštač RTS-a. Aleksandar Vulin sproveden sa Kosova, jer mu je isteklo odobreno vreme za boravak, saopštila kosovska policija. Srpski mladići uhapšeni zbog najava Beograda da spomenik OVPMB u Preševu mora biti uklonjen, smatra Krstimir Pantić.

17.24 - Desetorici srpskih mladića privedenih nakon liturgije u manastiru u Gračanici određen je pritvor od 48 sati, rekao zamenik direktora Kancelarije za Kosovo i Metohiju Krstimir Pantić.

Pripadnici Kosovske policijske službe priveli su devet mladića koji su sa direktorom Kancelarije za Kosovo i Metohiju Aleksandrom Vulinom krenuli na božićnu liturgiju u manastir u Gračanici. Oni su prebačeni u Prištinu gde im je večeras određen pritvor od 48 sati. 

Razlog privođenja mladića je, kako navodi KPS, sumnja da su oni obezbeđivali Aleksandra Vulina, i time prekršili pravila.

"Ova grupa bila je sumnjiva kosovskoj policiji jer su bili u pratnji gospodina Aleksandra Vulina. Svi su bili obučeni u garderobu iste boje. Iako je naša služba bila zadužena za njegovu i opštu bezbednost, oni su bili sa njim. Zbog toga su ove osobe zadržane u policiji", navodi portparol KPS-a Brahim Sadriu.

Privedeni Srbi premešteni su iz policijske stanice u Gračanici u Prištinu.

Direktor kancelarije za Kosovo i Metohiju Aleksandar Vulin demantuje da su privedeni iz njegove pratnje kao i da su pripadnici Civilne zaštite, kako je ranije saopštio kosovski ministar policije.

U Kancelariji za KiM kažu i da je reč o građanima sa severa pokrajine koji nemaju veze ni sa politikom, ni sa paralelnim institucijama.

"Ne razumem zato su privedeni, bez obrazloženja i razloga", rekao je Vulin i dodao da se i na ovaj dan, Božić, neko privodi u policiju samo zato što je Srbin.

Prilikom pokušaja da poseti privedene mladiće, Vulina je zaustavila kosovska policija i saopštila da moraju da ga sprovedu na neki od prelaza sa centralnom Srbijom, jer kako, su rekli, isteklo mu je odobreno vreme za boravak. On je sa Kosova sproveden oko 14 sati.

Vulin je jutros prisustvovao božićnoj liturgiji u manastiru Gračanica.

Zamenik direktora Kancelarije za Kosovo i Metohiju Krstimir Pantić rekao je večeras FoNetu kako sumnja da su devetorica Srba uhapšeni zbog najava Beograda da spomenik OVPMB u Preševu mora biti uklonjen.

"Oni su danas uhapšeni u Gračanici zbog tih najava. Bojim se da će broj optužbi protiv njih biti veći narednih dana, iako ni jedna od njih nema nikakvog smisla i ne odgovara istini", ocenio je Pantić.

Pantić procenjuje da će uhapšenima biti određen pritvor do 30 dana i upozorava da već sada Priština iznosi veoma ozbiljne optužbe protiv njih, poput one da su pripadnici paralelnih institucija, deo organizovane kriminalne grupe i slično.

Očekujem da im prikače i optužbu za "rušenje ustavnog poretka Kosova", dodao je Pantić i objasnio da Priština na sve moguće načine nastoji da im što više produži boravak u zatvoru.

Број коментара 14

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 20. септембар 2024.
20° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи