Читај ми!

Više nema nedodirljivih

Hapšenje vlasnika "Delta holdinga" Miroslava Miškovića predstavlja početak borbe protiv korupcije, rekao ministar pravde Nikola Selaković, dodajući da u Srbiji više nema nedodirljivih.

Ministar pravde i državne uprave Nikola Selaković ocenio je da hapšenje vlasnika "Delta holdinga" Miroslava Miškovića predstavlja početak beskompromisne borbe protiv korupcije, koji pokazuje da više nema nedodirljivih i onih za koje zakon ne važi.

"Ako ste do juče imali čoveka koji je u pravom smislu reči bio nedodirljiv, a juče ste ga priveli, to pokazuje da je ovo samo početak sređivanja države i vraćanje instrumenata vlasti u njene ruke", rekao je Selaković novinarima.

Komentarišući pretnje Miškovića potpredsedniku Vlade Srbije Aleksandru Vučiću, ministar pravde  rekao je da su one, najverovatnije, izgovorene u afektu, ali da će dalja istraga pokazati da li se eventualno radilo o ozbiljnoj pretnji koja bi predstavljala krivično delo za koje je predviđena zatvorska kazna od jedne do osam godina.

Selaković je istakao da je za hapšenje Miškovića bilo potrebno mnogo snage, hrabrosti i političke volje, budući da je dugo bilo nezamislivo da se neko poput Miškovića liši slobode.

Uz napomenu da je to bitan potez za povratak poverenja građana u državu i njene institucije, Selaković je rekao da će dalja istraga dati svoju reč.

Ministar pravde napomenuo je da je to prvi put da se pokazuje efikasno organizovana saradnja Tužilaštva za organizovani kriminal i policije.

Prema njegovim rečima, Evropska komisija pozdravila je taj potez rečima da je ovo prva vlada koja se ne zadržava na priči već pokazuje i dela.

Nadovezujući se na komesara za proširenje EU Štefana Filea, koji je rekao da je hapšenje Miškovića veliko ohrabrenje za Srbiju, Selaković je dodao da je ovo veliko ohrabrenje i za njene građane, jer pokazuje da "država nije mrtva" i da državni organi počinju da funkcionišu.

Број коментара 11

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво