Vučić: Kfor da ostane na Kosovu

Srbija nema poverenja u privremene kosovske institucije, preneo je prvi potpredsednik Vlade i ministar odbrane Aleksandar Vučić u razgovoru sa američkim sekretarom za odbranu Leonom Panetom. Vučić zatražio da američki pripadnici Kfora ne napuštaju teritoriju Kosova i Metohije.

Prvi potpredsednik Vlade i ministar odbrane Aleksandar Vučić zamolio je u Vašingtonu američkog sekretara za odbranu Leona Panetu da pripadnici Kfora ne napuštaju teritoriju Kosova i Metohije.

Vučić je rekao da je u razgovoru sa Panetom pokrenuto više važnih pitanja.

Prvi potpredsednik Vlade zamolio je Panetu da se američki vojnici iz sastava Kfora ne povlače sa Kosova i Metohije, "pošto mi nemamo poverenja u privremene kosovske institucije".

"Dobio sam neku vrstu obećenja da će i Savet NATO, da će to biti odluka američke strane, da ne povlače značajan broj vojnika ili da možda uopšte ne smanjuju broj vojnika na Kosmetu iako je ranije to bilo previđeno", rekao je Vučić.

Ministar odbrane Srbije sastao se juče u Vašingtonu i sa zamenikom direktora američke Vojne obaveštajne agencije Dejvidom Šedom.

Tema sastanka bila je saradnja dve države, kao i poboljšanje saradnje obaveštajnih službi SAD i Srbije.

Vučić se u Vašingtonu sreo i sa potpredsednik Vlade Hrvatske Nevenom Mimicom. "U svetlu razvoja zbivanja u hrvatsko-srpskim odnosima, konstatovali su razlike u stavovima o nedavnoj prošlosti", navodi se u saopštenju hrvatske vlade.

Sastanak je, kako se navodi, bio posvećen nastojanju da se istraže temelji za uspostavljanje pragmatične saradnje okrenute budućnosti, na obostranu korist.

Vučić će danas iz Vašingtona otputovati u Ohajo, gde će biti gost u sedištu Nacionalne garde te američke savezne države.

broj komentara 24 pošalji komentar
(nedelja, 09. dec 2012, 10:25)
anonymous [neregistrovani]

KFOR-Rusi 2

Opet okupacija??? Ne znamo ni gde smo ni s kim smo. Bedno!

(nedelja, 09. dec 2012, 00:25)
anonymous [neregistrovani]

masta i stvarnost

narode, na kosovu se mjere moc i oruzje. znaci: dok god srbija ne posjeduje sredstva da se odupire stranoj sili i nema svaeznika, koji bi to ucinijo za nju - zer se naprimer opredelila na vojnu neutralnost, dok tudja vojska okupira njenu teritoriju - nema mastanja ni o povratku kosova, ni o rezoluciji 1244.

(subota, 08. dec 2012, 23:28)
Dusan, Cikago, SAD [neregistrovani]

Pogresni Film!?

Srbija trazi da KFOR ostane!? Kako to!? Zasto!? Zar nismo dosada trazili da se snage okupatora povuku i da se nase snage vrate na KiM!? Sta je sada ovo!? Pa bez KFOR-a nase bi se snage za sat, dva vratile na KiM i tako uspostavile ponovo ustavnost dole! Zasto sada sami trazimo dalju okupaciju dela nase teritorije!? Ja sam ovde, kako izgleda, u pogresnom filmu!

(subota, 08. dec 2012, 23:04)
anonymous [neregistrovani]

Naivno

je da se misli da ce Amerikanci ostati na Kosovu da bi stitili Srbe i njihove interse. Americka baza na Kosovu je jedna od najvecih na svetu izvan Amerike i to ih kosta izuzetnu sumu novca. Ne tako davno bio je objavljen UN izvestaj sa Kosova u kome albance uporedjuju sa buba svabama. Ne mislim da imaju neko vece misljenje i o nama. Oni ce biti tu sve dok geo-politicka situacija zahteva, a kada se ona premeni odose oni na neko drugo mesto da sire 'demokratiju'.

(subota, 08. dec 2012, 22:58)
nidža [neregistrovani]

Samo 1244 Srbe spasava!

Trenutno su jedine snage koje mogu zaštititi naš narod na KiM međunarodne mirovne snage pod mandatom UN. EULEKS je kukavičje jaje!
Drugi deo zaštite je neumorna politička aktivnost kako u SB UN tako i moćnim svetskim državama: Rusija, Kina, SAD, Nemačka ...

(subota, 08. dec 2012, 20:06)
Skromni [neregistrovani]

Garant mira

Dok se ne reši funkcionalan sistem bezbednosti na Kosovu i Metohiji KFOR treba da ostane.

(subota, 08. dec 2012, 19:57)
Mile.N [neregistrovani]

RE Rezolucija

Molim te Jovane prestani lupati!Lako ti je pisati komentare iz daleke Amerike i praviti se pametan!Kao da nasi ljudi ovde ne znaju sto im treba u ciniti a naj bolje to znaju sa severa Kosova!

(subota, 08. dec 2012, 18:16)
Владимир [neregistrovani]

КФОР - Руси

КФОР да оде, Руси да дођу!

(subota, 08. dec 2012, 17:02)
novica952 [neregistrovani]

Partner

Gospodin Vučić je od Panete tražio prisustvo američkih vojnika u jedinicama KFOR-a i to je dobro za naš narod koji tamo i njihovu zaštitu a ostali susreti su iz domena rada bezbednosnih službi i mera za suzbijanje međunarodne borbe protiv kriminala i trgovine drogom. Ispolsovati susret i prijem sa Panetom nije lako i u tome ima znaka da nas američka strana prihvata kao partnera za saradnju.Ova poseta pokazuje da se mora za stavove Srbije neprestano boriti i pokušavati na svakom mestu pokazati šta mislimo o svemu a najviše o problemu Kosova koji nas muči najviše i oduzima najviše energije.

(subota, 08. dec 2012, 16:54)
milovan [neregistrovani]

Podrška

Podrška ostvarivanju onoga što je u datoj situaci poželjna opcija i stalnim naporima da se postignu i povoljniji rezultati! Pozdrav gospodinu Vučiću!