Читај ми!

Vučić sa Panetom

Prvi potpredsednik Vlade Aleksandar Vučić sastao se u Pentagonu sa ministrom odbrane SAD Leonom Panetom, od koga je zatražio da se snage Kfora ne povlače sa Kosmeta zbog nepoverenja srpskog stanovništva u privremene kosovske institucije.

Uz najviše državne počasti prvi potpredsednik Vlade i ministar odbrane Aleksandar Vučić dočekan je u Pentagonu, gde se sastao sa američkim ministrom odbrane Leonom Panetom.

Vučić je od Panete zatražio da se snage Kfora ne povlače sa teritorije Kosova i Metohije, jer srpsko stanovništvo nema poverenja u privremene kosovske institucije.

Američki ministar odbrane je naglasio da će se na Savetu NATO-a u februaru sledeće godine založiti za ostanak američkih trupa u sastavu Kfora. 

Tokom sastanka, ministri odbrane dve zemlje su se saglasili da je nivo bilateralno-vojne saradnje dve zemlje na visokom nivou, posebno u oblasti vojne edukacije.

Vučić se američkom kolegi zahvalio na finansijskoj i tehničkoj podršci Vojsci Srbije, kao i na realizaciji projekata humanitarne asistencije.

Istovremeno, kako je istakao Vučić, Srbiji je potrebna stručna i finansijska podrška za razvoj baze ''Jug'' kao i dalje školovanje i usavršavanje pripadnika Vojske Srbije na teritoriji SAD.

Paneta je izrazio zadovoljstvo vojnom saradnjom sa Srbijom i obećao pomoć i podršku Ministarstvu odbrane i Vojsci Srbije.

Tokom sastanka iskazana je obostrana želja za unapređenjem odnosa između SAD i Srbije.

Ministar odbrane Srbije sastao se u Vašingtonu sa zamenikom direktora američke Vojne obaveštajne agencije Dejvidom Šedom.

Tema sastanka bila je saradnja dve države, kao i poboljšanje saradnje obaveštajnih službi SAD i Srbije.

Број коментара 7

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 28. март 2024.
21° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво