Читај ми!

Polemika LDP - SNS

Lider LDP-a Čedomir Jovanović optužuje vlast da ne želi da usvoji zakone kojima će se boriti protiv korupcije, već to radi, kako kaže, u tabloidima. Naprednjaci tvrde da "političko-tajkunsko-kriminalni profiter", kako nazivaju Jovanovića, pritiska državne organe u slučaju Miroslava Miškovića.

Razlog za polemiku LDP-a i Srpske napredne stranke, danas je bila i borba protiv korupcije. Međusobne optužbe i na konferencijama za novinare i preko saopštenja.

Ko bira radne grupe MUP-a koje ispituju korupciju? Da li su članovi tih radnih grupa oni koji su u prošlosti okretali glavu od korupcije, a danas se sa njom navodno obračunavaju, to pita Liberalno demokratska partija, čiji predsednik Čedomir Jovanović optužuje vlast da joj ne pada na pamet da usvoji zakone kojima će se boriti protiv korupcije, već to radi u tabloidima.

LDP predlaže Skupštini deklaraciju koja će dati rok Vladi od 45 dana da podnese izveštaj o tome šta je urađeno u toj oblasti.

"Sve ono što smo videli u poslednjih nekoliko meseci ne razlikuje se od kamanje kojih je prepuna naša prošlost. Osam godina posle Bogoljuba Karića mi smo svedoci identične kampanje koja se vodi protiv Miškovića. Da li to znači da će naša deca za osam godina biti svedoci obračuna Srbije sa nekim novim Miškovićem zato što će taj novi Mišković biti finansijer stare vlasti, a ne nove, kao što je to bio slučaj danas, a ne juče ili prekjuče", rekao je Jovanović.

Naprednjaci Jovanoviću odgovaraju saopštenjem. Tvrde da "političko-tajkunsko-kriminalni profiter", kako ga nazivaju, pritiska državne organe u slučaju Miroslava Miškovića.

Srpska napredna stranka ukazuje na to da je advokat Miroslava Miškovića, čuveni propali političar Čedomir Jovanović, još jednom pokazao da se bavi politikom isključivo zbog para koje dobija od Miškovića i ni zbog čega drugog.

SNS poziva predsednika LDP-a da se ne oglašava po pitanju borbe protiv korupcije, jer podsećaju, za to postoje državni organi koji svoj posao rade pošteno i u skladu sa zakonom, a ne u strahu od političkih pritisaka Čedomira Jovanovića.

Saopštenjem na saopštenje odgovara LDP. Retorika Srpske napredne stranke samo pokazuje da su oni stranka novog imena, ali starog rukopisa i političkih metoda iz 90-ih godina, zaključuju liberali.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво