Читај ми!

Vučić: Otvorenija vrata Amerike

Između Srbije i Sjedinjenih Američkih Država postoje nekolika polja saradnje koja napreduju, rekao za RTS prvi potpredsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić i dodao da su sada Srbiji vrata u SAD otvorena više nego ranije.

Prvi potpredsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić poručio je iz Vašingtona da između Srbije i SAD postoje nekolika polja saradnje koja napreduju i dodao da su sada Srbiji vrata u SAD otvorena više nego ranije.

"To je veoma važno za Srbiju. Ja nisam veliki optimista, stvari uvek posmatram realno, ponekad i pesimistično, ali mislim da su nam vrata SAD otvorena više nego ranije. Imamo i dobru vojnu saradnju, koja je veoma uspešna i na visokom nivou", naveo je Vučić gostujući u Dnevniku RTS-a.

Prema njegovim rečima, otvaraju se vrata i za veću bilateralnu saradnju SAD i Srbije.

"Ono što je važno jeste kako da rešimo otvorene probleme koje imamo. Ne možemo oko svega da se dogovorimo i ne možemo oko svega da se saglasimo, ali ono oko čega postignemo dogovor da to zaista i ispunimo, da imaju nekoga sa kim će moći da razgovaraju i da će znati da će taj neko da ispuni dogovor", naveo je Vučić. 

Vučić je najavio da će se sastati sa zamenikom državnog sekretara za resurse i drugim zvaničnicima, dok će se u petak sastati s ministrom odbrane Leonom Panetom.

"Moje je da vidimo šta je to što možemo da izvučemo za našu zemlju, šta je to što možemo da uradimo za naš narod. I sve što dobijemo, sve što obezbedimo, a mislim da otvaranjem tih političkih karata na drugačiji način i u toj vojno-vojnoj, vojno-ekonomskoj saradnji mi možemo da profitiramo", rekao je Vučić.

Ministar kaže da "Amerika može mnogo više i mnogo širi dijapazon podrške da pruži Srbiji nego što je to bilo slučaj do sada".

Povodom sastanka s Panetom, Vučić je rekao da misli da je "prvi od srpskih zvaničnika koji će imati tu čast, iako su mnogi pokušavali".

"Od gospodina Panete očekujem da bude taj politički krov koji će tu vrstu podrške da pruži za dalji razvoj naše vojno-vojne, vojno-ekonomske, vojno-edukativne saradnje, jer mi možemo veći broj oficira da pošaljemo na školovanje", ukazao je Vučić.

Ministar je rekao da će se sastati i sa zvaničnicima koji su odgovorni za politiku Vašingtona u pogledu Kosova.

"Ako možemo da učinimo nešto za naš narod i na Kosovu i Metohiji i ako možemo da pomognemo da izgubimo najmanje što moramo, a dobijemo najviše što možemo, neće biti mala stvar za našu zemlju", istakao je ministar Vučić.

Govoreći o sednici Saveta bezbednosti, Vučić je rekao da je predsednik Haškog tribunala Teodor Meron očekivao rutinsku sednicu i da mu je bilo neprijatno za vreme njegovih govora.

Vučić je rekao da je pre sednice razgovarao sa Seržom Bramercom i da je promenio deo govora da bi mu zahvalio.

Bramerc je imao korektno izlaganje i u svom govoru je rekao da su se zločini dogodili, kaže Vučić.

Potpredsednik Vlade ponovio je da je Haški tribunal nedavnim presudama pokazao politički odnos, a ne pravni stav.

Број коментара 16

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 29. март 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво