Tači: Prelazi glavno pitanje

Glavno pitanje sastanka sa premijerom Srbije Ivicom Dačićem biće implementacija Sporazuma o integrisanom upravljanju prelazima, rekao je kosovski premijer Hašim Tači.

Kosovski premijer Hašim Tači izjavio je da će sutra na sastanku sa premijerom Srbije Ivicom Dačićem glavno pitanje biti implementacija Sporazuma o integrisanom upravljanju prelazima.

"Želim da naglasim da početak realizacije ovog sporazuma predstavlja prekretnicu u procesu normalizacije odnosa između Srbije i Kosova, predstavlja prekretnicu u sprovođenju kriterijuma i standarda.

Ovaj sporazum definiše granicu između Srbije i Kosova, pa bih da se zahvalim svim međunarodnim akterima uključenim u ovaj proces, koji se maksimalno pomogli Vladi Kosova, ali su olakšali da se ovome posveti i Srbija", rekao je Tači na današnjoj sednici vlade u Prištini.

Pored ovog pitanja, najavio je Tači, u Biselu će biti i reči o mogućnosti zaključivanja procesa otvaranja kancelarija za vezu u Beogradu i Prištini, te ubrzavanja agende za početak implementacije infrastrukturnog projekta, autoputa kroz Kosovo koji bi bio povezan sa evropskim koridorom u Srbiji.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
22° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи