Читај ми!

Neodrživa obećanja o budžetskom deficitu

Obećanja o niskom budžetskom deficitu su neodrživa, rekao lider LDP-a Čedomir Jovanović, dodajući da je predlog državnog budžeta Srbije za 2013. godinu nastavak višegodišnje pogrešne ekonomske politike.

Predsednik Liberalno demokratske partije (LDP) Čedomir Jovanović izjavio je da su obećanja o niskom budžetskom deficitu neodrživa i da je predlog državnog budžeta Srbije za 2013. godinu nastavak višegodišnje pogrešne ekonomske politike.

"Na to su, pored LDP, jasno ukazivali predstavnici Međunarodnog monetarnog fonda i Fiskalnog saveta. To je jedan od razloga zbog kojih smatramo da je predlog budžeta nerealan i da će za posledicu imati produbljavanje krize", rekao je Jovanović.

"Sadašnja vladajuća koalicija samo nastavlja tamo gde je pre nje stao kabinet Mirka Cvetkovića, koji je pre godinu dana najavljivao smanjenje deficita budžeta", podsetio je lider LDP.

Predlog budžeta za 2013. godinu ne rešava ni jedan krupan problem Srbije, a pre svega nezaposlenost, rekao je Jovanović i dodao da u predlogu budžeta gotovo da nema nijednog krupnog ekonomskog obećanja, koje su u kampanji iznosile stranke koje danas čine Vladu Srbije.

"Iz ovakvog predloga budžeta očigledno je da jedino na čemu Vlada gradi svoju ekonomsku politiku jeste zapravo ideja da se nastavi dalje zaduživanje s obzirom da je jasno da mi nismo odgovorili na elementarno ekonomsko pitanje - kada ćemo prestati da trošimo više nego što proizvodimo", ukazao je Jovanović.

LDP "insistira na ekonomskom zaokretu i početku sprovođenja strukturnih reformi jer je to jedini put kojim Srbija može da obezbedi ekonomski oporavak", istakao je Jovanović.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
8° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво