Читај ми!

Koštunica: Srbija je ugrožena

Srbiju deli samo nekoliko dana od uspostavljanja granice sa Kosmetom, rekao lider DSS-a Vojislav Koštunica nakon potpisivanja proglasa "Srbija je ugrožena". Veoma je važno u ovom trenutku susprotstaviti se tome po svaku cenu jer jedna granica povlači i druge granice, istakao Koštunica.

Predsednik Demokratske stranke Srbije Vojislav Koštunica rekao je da Srbiju deli "samo nekoliko dana" od uspostavljanja granice sa Kosovom.

"Veoma je važno u ovom trenutku, kada je reč o uspostavljanje granice između Srbije i Kosova od čega nas deli samo nekoliko dana, jasno reći, dići svoj glas i susprotstaviti se tome po svaku cenu jer jedna granica povlači i druge granice, jedna ucena povlači i druge ucene", rekao je Koštunica novinarima u centru Beograda.

Lider DSS-a je nakon potpisivanja proglasa svoje partije "Srbija je ugrožena" istakao da je država najviše ugrožena zbog jedne opasnosti - uspostavljanja granice unutar same Srbije, odnosno između Srbije i Kosova, koja se, kako je naveo, najavljuje u prvoj polovini decembra.

"To otvara pitanje velike odgovornosti pred kojom se sadašnja vlast nalazi. Posebno se postavlja pitanje odgovornosti Ustavnog suda Srbije kojem je DSS podnela predlog za ocenu ustavnosti više uredbi donetih na osnovu sporazuma između Beograda i Prištine pod pokroviteljstvom, odnosno nadzorom Brisela", istakao je Koštunica.

Prema njegovoj oceni, ti sporazumi su protivustvani i ne može se prikriti "ono što je suština stvari: da je pred nama uspostavljanje granice između Srbije i Kosova".

"Srbija je ugrožena, samo da se podsetimo, zbog ucene koje se ređaju iz Brisela i uslova koji se iz Brisela postavljaju Srbiji i nijednoj drugoj državi. Ugrožena je i zbog još jedne u nizu sramnih presuda haškog Tribunala i nasrtaja na naš teritorijalni integrtitet, i to ne samo kada je reč o Kosovu i Metohiju", naveo je Koštunica.

Interesi EU stavljeni iznad interesa Srbije

Lider DSS-a je ocenio da "prikrivaju istinu svi koji tvrde da je spas Srbije u tome što će se na toj granici naći tobože statusno neutralni, a zapravo stvarno statusno i ekstremno pristrasni Euleks koji stvara nezavisnu i protivpravnu kosovsku državu".

Po njegovim rečima, glavni razlog za ugroženost je "srljanje" u evro-integracije, odnosno stavljanje interesa Evropske unije iznad interesa Srbije.

Koštunica je rekao da je proglas "Srbija je ugrožena" kojim D S S od vlasti traži odustajenje od puta u Evropsku uniju i proglašavanje političke neutralnosti Srbije, potpisalo više od 200 istaknutih javnih ličnosti.

U centru Beograda građani i funkcioneri te stranke potpisivali su proglas, a najavljeno je potpisivanje i u drugim gradovima.

Број коментара 42

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
15° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво