Читај ми!

Tuđman je želeo rat

Zagrebački novinar Domagoj Margetić izjavio, u emisiji "Da Možda Ne", da je Tuđman želeo rat, dok je za Gotovinu rekao da je "jedan belosvetski probisvet".

Slavlje zbog oslobađajuće presude Haškog tribunala Anti Gotovini, Domagoj Margetić smatra katastrofom za hrvatsko društvo. Kako kaže, Hrvatska se gotovo u sekundi vratila u devedesete, a kao heroja slavi stranog plaćenika i ratnog profitera.

Ovde možete pogledati/preuzeti emisiju Da Možda Ne

"Ma, ko je Ante Gotovina, jedan belosvetski probisvet koji je pobegao u Hrvatsku ne da je brani – Gotovina je u Hrvatsku pobegao od francuskih poternica zbog kriminala koji je počinio kao bivši pripadnik Legije stranaca. Gotovina je u Hrvatsku došao kao strani plaćenik da bi na ratu zaradio, dakle da bi zaradio na krvi, leševima i paljevini", rekao je Margetić.

Margetić je, takođe, rekao da je Tuđman preko partijske infrastrukture (HDZ) namerno inscenirao oružane incidente u srpskim sredinama da bi izazvao rat.

Zagrebački novinar ocenio je da je žalosno i za presudu u slučaju Gotovina što su "žrtve uvek problem i političke trgovine", dodavši da je "to slučaj i sa predmetom Mrkonjić Grad", odnosno zločinom nad srpskim civilima.

On je u emisiji pokazao "papir" za koji je rekao da ga je dobio u institucijama Republike Srpske optuživši pri tom predsednika RS Milorada Dodika da je zabranio da se taj slučaj procesuira zbog njegovih "kalkulacija" sa sadašnjim ministrom odbrane Hrvatske Antom Kotromanovićem, koji je, prema rečima Margetića, sa Antom Gotovinom saodgovoran za zločine u Mrkonjić Gradu.

"Dodik je naredio da se predmet Mrkonjić Grad skriva i ne procesuira radi njegovih određenih političkih kalkulacija sa Kotromanovićem", rekao je Margetić založivši se za procesuiranja "bez političkih kalkulacija" svih koji su počinili ratne zločine u regionu tokom devedesetih godina prošlog veka.

 

Број коментара 68

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 28. март 2024.
17° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво