Читај ми!

Oslobađanje Haradinaja bi bilo loše

Oslobađajuća presuda za Ramuša Haradinaja imala bi izuzetno loše posledice za nastavak dijaloga Beograda i Prištine, smatra direktor vladine Kancelarije za KiM Aleksandar Vulin.

Direktor vladine Kancelarije za Kosovo i Metohiju Aleksandar Vulin smatra da bi oslobađajuća presuda za Ramuša Haradinaja imala izuzetno loše posledice za nastavak dijaloga Beograda i Prištine.

"U političkom smislu, ta vest će biti veoma obespokojavajuća. Jedna od važnijih tema koje mi pokrećemo i kroz ove razgovore jesu pitanja nestalih, ubijenih, oduzete imovine, a kako da razgovaramo o nestalima i ubijenima ako sa druge strane bude sedeo neko koga je čitav svet sumnjičio i to vrlo osnovano upravo za kidnapovanje i ubistva", kaže Vulin za Tanjug.

Vulin pita i kako da se razgovara o imovinskim pravima "ako sa druge strane sedi neko ko se, ne bez razloga, sumnjiči da se obogatio upravo na oduzetoj imovini Srba".

Šef Vladine kancelarije za KiM smatra i da bi eventualna oslobađajuća presuda Haradinaju imala posledice i na stanje na terenu, koje bi u tom slučaju, kako kaže, bilo vrlo nestabilno.

"S jedne strane, južno od Ibra, imali bi erupciju oduševljenja koja bi za svoj zaključak imala ideju da se već jednom završi sa Srbima, a na severu značajno razočaranje i osećaj svakog Srbina, bez obzira gde živi, da se naše žrtve ne broje i da ubijanje Srba nije krivično delo, bar ne kažnjivo krivično delo", ističe Vulin.

On dodaje da bi takva presuda za posledicu imala i pad poverenja u međunarodnu zajednicu i međunarodnu pravdu, ali i da bi srpski narod posle toga smatrao da jedino za njega na svetu nema pravde.

Kako naovdi, takva vest bi potvrdila "da zločini nad Srbima i nisu bog- zna kakvi zločini i da je svako ko je učestvovao u ratu protiv Srba zapravo nagrađan za to".

"Kao što međunarodna zajednica vrlo često izražava veliku pažnju za osećanja albanske populacije, a mi joj to ne zameramo, tako bi morala da izrazi veliku pažnju prema osećanjima srpske zajednice i mi je u tome ohrabrujemo", poručuje Vulin.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво