Читај ми!

Đilas: Beograd nije plen

Visoki zvaničnici Demokratske stranke Dragan Đilas i Božidar Đelić protiv promene vlasti u Beoradu. Vlast u Beogradu nije napravljena po principima podele plena, rekao je Đilas.

Gradonačelnik Beograda Dragan Đilas se protivi promeni vlasti u Beogradu, navodeći da ona nije formirana radi podele plena, već je proizvod ideja i postignutih rezultata.

"Vlast u Beogradu nije napravljena na principima podele plena, podele funkcija, nego je napravljena na ideji i rezultatima koji su realizovani u prethodnom periodu na osnovu tih ideja", naglasio je Đilas.

"Ne vidim nijedan razlog da nešto što je bila jasno izražena volja građana sad bilo ko menja", dodao je Đilas.

Gradonačelnik je u Skupštini grada rekao da je ta vlast napravljena na ideji da svako dete u osnovnim školama dobije besplatne udžbenike, da svaka trudnica prima punu platu, da svaka porodilja dobije pomoć, kao i da 78.000 penzionera dobije pomoć, a biće ih i 110.000 od januara sledeće godine.

Đilas je podsetio na ideju da se sagrade obdaništa, škole, domovi zdravlja i druga infrastruktura, i istakao da ne vidi da se ijedna od tih stvari o kojima je postignut dogovor ne sprovodi i nadalje.

"Imamo čvrst koalicioni sporazum sa PUPS-om, imamo dogovor sa SPS om, sa kojima nikada i nismo potpisivali koalicioni sporazum - funkcionišemo kao vlast i ne vidim nijedan razlog da nešto što je vrlo jasno bila volja građana sad bilo ko na bilo koji način menja", rekao je Đilas.

Kako je istakao, on kao gradonačelnik ne pravi kompromise, nema kompromisa u promeni politike grada i neće biti kompromisa u daljem razvoju grada Beograda.

Na pitanje novinara kako komentariše najavu iz PUPS-a da će ipak razgovarati sa SNS-om da čuju šta imaju da kažu o vlasti u Beogradu, Đilas je rekao da je svoj odgovor na to pitanje već dao.

Potpredsednik Srpske napredne stranke i predsednik gradskog odbora SNS Nebojša Stefanović izjavio je juče da će krajem ove i tokom sledeće nedelje najviše rukovodstvo stranke razmatrati pitanje vlasti u Beogradu, a da će zatim o tome razgovarati sa koalicionim partnerima na republičkom nivou.

Đelić: Promena u Beogradu nije legitimna

Odbornik Demokratske stranke Božidar Đelić izjavio je da su Beograđani veoma jasno i nedvosmisleno na đurđevdanskim izborima rekli koga hoće za gradonačelnika i da bilo kakav pokušaj promene vlasti u Beogradu ne bi bio legitiman.

"Oni koji su zaboravili da je politika poštovanje mišljenja građana nemaju dugoročnu perspektivu u glavnom gradu. Veliki broj onih koji podržavajaju Dragana Đilasa za gradonačelnika su ponovili da im ne pada na pamet da idu protiv izborne volje građana i da nisu ovde zbog fotelja nego zbog građana", rekao je Đelić novinarima u Skupštini grada.

Đelić je rekao da su oni koji žele da idu "od vrata do vrata" i tako se dokazuju to trebalo da rade pre izbora, a ne da pokušavaju da posle izbora veštački prekrajaju izbornu volju građana.

Kako je ocenio, to je elementarna demokratija i bilo kakav pokušaj promene vlasti ne bi bio demokratski.

Đelić je naveo da je na sednici gradske skupštine na dnevnom redu bitna tačka, odnosno izgradnja metroa u Beogradu, što je projekat o kojem se govori godinama.

Prema njegovim rečima, grad je veoma ozbiljno ušao u taj projekat i za njega postoje finansijska sredstva, a čelnici francuske kompanije koja će učestovati u izgradnji metroa su potvrdili da je obezbeđeno 160 miliona evra, što pokazuje da taj projekat ima realnost.

Đelić je izrazio nadu da će danas u Skupštini grada biti postignut konsenzus oko onoga što svi u Beogradu očekuju, a to je da se izgradi metro.

Број коментара 16

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
25° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи