Читај ми!

Stojanović traži korenite promene u MUP-u

Nadležni će utvrditi ko je kriv za prisluškivanje najviših državnih fukncionera, istakao je poslanik SNS-a Momir Stojanović i najavio korenite promene u MUP-u.

Član Odbora Skupštine Srbije za odbranu i unutrašnje poslove Momir Stojanović rekao je da će istraga utvrditi da li je krivica za prisluškivanje najviših državnih funkcionera na načelniku Uprave kriminalističke policije ili na načelniku Službe za borbu protiv organizovanog kriminala pri MUP-u.

Stojanović, poslanik Srpske napredne stranke rekao je novinarima u parlamentu da je skandalozno da se prisluškuju predsednik države i prvi potpredsednik vlade i da takav propust ne može da prođe bez korenitih promena u MUP-u Srbije.

"Znali oni ili ne šta su potpisivali, sigurno je da su visoki činovnici MUP-a morali da obrate pažnju koji dokument potpisuju i na koje se lice taj dokument odnosi", kazao je Stojanović, nekadašnji načelnik u vojnoj službi bezbednosti.

Prema njegovim rečima, poznato je da je sprega nosioca organizovanog kriminala i nekih pripadnika MUP-a godinama unazad sasvim izvesna i da to pokazuje da organizaciona i kadrovska reforma MUP-a još nije ni počela.

Stojanović je ocenio da je prisluškivanje obavljeno po nalogu nekih interesnih grupa prema kojima je danas usmerena borba protiv korupcije i krimanala, pre svega onih grupa koje su umešane u neke sporne privatizacije.

On je naveo da prisluškivanje najviših državnih funkcionera govori o zloupotrebama u institucijama bezbednosti, i da je presretanje kolone automobila predsednika Srbije mogla biti opomena onima koji su čvrsto rešili da se danas obračunaju sa organizovanim kriminalom i korupcijom.

Stojanović je rekao da veruje da će nadležni identifikovati krivce i nalogodavce, i utvrditi ko sprečava rešenost države da suzbije organizovani kriminal i korupciju. On je ocenio da i afera prisluškivanja i presretanje kolone automobila predsednika Srbije ukazuju na alarmantnu situaciju u sektoru bezbednosti.

Stojanović je dodao da ovi slučajevi neće narušiti odnose u vladajućoj koaliciji.

"Ne mislim da se tu radi o pokušaju rušenja vladajuće koalicije, već o očajničkim trzajima uticajnih kriminalnih grupa u pokušaju da zaplaše i spreče one koji danas žele da suzbiju organizovani kriminal i korupciju", kazao je Stojanović.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво