SPO: Anketni odbor o aferi prisluškivanja

Neophodno je da parlament formira anketni odbor koji bi ispitao sve navede o prisluškivanju predsednika Srbije i potpredsednika Vlade, kaže poslanik SPO Aleksandar Jugović.

Srpski pokret obnove (SPO) smatra da se ne sme dozvoliti da afera prisluškivanja najviših državnih funkcionera bude zataškana i da je potrebno otvoriti tajne dosijee kako bi se iz državnih institucija uklonile paralelne strukture, rekao je poslanik SPO-a Aleksandar Jugović.

On je novinarima u Skupštini Srbije rekao da je potrebno da parlament formira anketni odbor koji bi ispitao sve navede o prisluškivanju predsednika Srbije Tomislava Nikolića i potpredsednika vlade Aleksandra Vučića.

Jugović je ocenio da obrazloženje MUP-a da nisu znali čiji se telefoni prisluškuju, deluje "smešno" i da može samo da naiđe na podsmeh javnosti i političkih stranaka.

"Da je Demokratska opozicija Srbije (DOS), kako je obećano, otvorila dosijee i da su lustrirani svi koji su nesavesno obavljali svoj posao, danas ne bi bilo ni nezakonitog prisluškivanja, ni tajkuna, ni kriminalnih privatizacija", kazao je Jugović.

Jugović je ocenio da su paralelne strukture bezbednosti u Srbiji povezane sa ljudima koji su na nezakonit način stekli krupan kapital i da se sada međusobno štite.

broj komentara 1 pošalji komentar
(ponedeljak, 05. nov 2012, 21:08) - novica952 [neregistrovani]

Briga

SPO saglasno svojim programskim načelina iskazuje svoj stav o formiranju anketnog odbora za ispitivanje dogaćaja oko prisluškivanja i utvrđivanju odgovornostio pojedinaca za propuste u službi. Ali ne zato što zaista želi da osnivanjem anketnog odbora i otvaranjem ovog pitanja zaštiti predsednika i premijera već da ostvari neke sveje ideje još od ibarske magistrale i problemima sa službama bezbednosti ranijeg rukovodica a sada zatvorenika Markovića. U ovome SPO vidi šansu da se neka pitanja iz tog vremena ponovo aktueliziraju i iskoriste pogodno vreme i novu vlast i možda se obračunaju sa nekim ljudima iz službi bezbednosti.