Читај ми!

Pastor: Rešenje za Vojvodinu "nesretno"

Rešenje oko budžetskih sredstava za Vojvodinu je "nesretno" jer relativizuje odredbu Ustava prema kojoj Vojvodini pripada sedam odsto ukupnog republičkog budžeta, kaže Ištvan Pastor, predsednik Skupštine Vojvodine.

Predsednik Skupštine Vojvodine Ištvan Pastor izjavio je da je republički parlament izmenama zakona o budžetskom sistemu doneo "nesretno rešenje" za Vojvodinu jer se vodilo računa samo o ciframa.

Zakon o izmenama i dopunama Zakona o budžetskom sistemu relativizuje odredbu Ustava Srbije prema kojoj Vojvodini pripada sedam odsto od ukupnog republičkog budžeta, rekao je Pastor novinarima na Novosadskom sajmu dodajući da način izglasavanja tog zakona govori kao da je "u pitanju podvala".

"To je nesretno rešenje. Vodilo se računa samo o ciframa. Za dolazak do rešenja potrebno je razgovarati", naveo je Pastor, dodajući da njegov stav o donošenju Zakona o izmenama budžeta ne predstavlja napad na bilo koga, pa ni na ministra finansija Mlađana Dinkića.

Na pitanje novinara da prokomentariše to što je pokrajinski sekretar za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo Goran Ješić odbio da otvori sajam "Lorist", Pastor je odgovorio da nije u potpunosti upoznat zbog čega je Ješić tako postupio.

"Novosadski sajam je respektabilna institucija, a 'Lorist' i ostale sajamske priredbe su međunarodno poznate i priznate, i smatram da to nije način za rešavanje problema", rekao je Pastor, dodajući da je jedan od osnivača Novosadskog sajma grad Novi Sad.

Prema Pastorovim rečima, bez obzira ko je u opoziciji a ko na vlasti, kada se otvara međunarodna priredba na stranu se moraju staviti sve razlike koje postoje kako bi se okruženju poslala pozitivna poruka. "Očekujem da će saradnja između pokrajinskih i gradskih institucija biti uspostavljena jer je to u interesu građana", istakao je Pastor.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 24. април 2024.
17° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво