Читај ми!

Tadić: DS će se brzo vratiti na vlast

Demokratska stranka mora biti u vlasti da bi Srbija nastavila da se menja, poručio lider demokrata Boris Tadić. Vrlo brzo ćemo pobediti, jer je to prirodno, naveo je Tadić.

Predsednik Demokratske stranke Boris Tadić izjavio je u Jagodini da DS mora biti u vlasti da bi Srbija nastavila da se menja, ocenjujući da aktuelna vlast nije u stanju da suštinski menja društvo.

"Ovi sada na vlasti promenili su samo retoriku, a ne i način mišljenja. Oni nisu u stanju suštinski da menjaju društvo", rekao je Tadić na proširenoj sednici Okružnog odbora DS-a za Pomoravski okrug u okviru stranačke kampanje za predsednika DS-a koji treba da se izabere na Skupštini Demokratske stranke 10. novembra.

"Vrlo brzo ćemo mi pobediti, jer je to prirodno. Ne može društvo da se menja sa ovom vladom, nemaju personalnih ni stručnih potencijala, nemaju ideje za ono što je Srbiji potrebno. To je moje duboko uverenje. Zato hoću i ubuduće da budem predsednik DS-a, jer je DS na ozbiljnom putu", rekao je Tadić.

Objašnjavajući neuspeh stranke na izborima i u formiranju Vlade, Tadić je istakao da je "bilo više nego očigledno da će Ivica Dačić izdati". "Dačić je odmah rekao u kom će pravcu i za njim je krenula njegova koalicija", rekao je Tadić i podsetio da je Dačić nakon prvog kruga sebi postavio cilj da bude premijer.

"Prihvatam krivicu i odgovornost, ali krivica je i na mojim zamenicima i drugima u vrhu stranke koji su donosili odluke i kako su vodili kampanju. Da sam pobedio na predsedničkim izborima, bio bih samo predsednik države, a lidersko mesto u stranci predao bih nekom drugom", rekao je predsednik DS-a.

Tadić je ponovio da je njegov stav bio da DS ide u opoziciju, ali da je većina na Predsedništvu bila za to da stranka uđe u vladu. "Predsedništvo je odlučilo da ja budem pregovarač. Đilas je to predložio, ne znam zašto danas ne govori elementarnu istinu".

Tadić je dodao i da kontaktira sa Đilasom, jer su oni civilizovani ljudi.

Predsednik Gradskog odbora DS-a Jagodine Goran Petrović obavestio je članove da su podršku Tadiću dali Gradski odbor Jagodine i Opštinski odbori Svilajnca i Rekovca. Podršku za zamenika predsednika dobio je Dragan Šutanovac, a za člana Predsedništva DS-a iz Pomoravskog okruga predložen je Predrag Milanović iz Svilajnca.

Број коментара 12

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 20. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво