Читај ми!

Nikolić sa Rasmusenom

NATO je obavezan da obezbedi zaštitu svim našim građanima na Kosovu, rekao predsednik Tomislav Nikolić na sastanku sa generalnim sekretarom NATO-a Andersom Fog Rasmusenom u Njujorku. Prvi čovek NATO-a zadovoljan susretom s Nikolićem.

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić rekao je na sastanku sa generalnim sekretarom NATO Andersom Fog Rasmusenom u Njujorku da očekuje da međunarodne bezbednosne snage na Kosovu dužnost obavljaju na statusno neutralan način.

"NATO je obavezan da obezbedi zaštitu svim našim građanima na Kosovu", istakao je Nikolić tokom susreta sa Rasmusenom na marginama zasedanja Generalne skupštine UN, i ponudio saradnju institucija Srbije u rešavanju bezbednosnih pitanja na Kosovu.

Kako je agenciji Beta rečeno u kabinetu predsednika Srbije, Rasmusen je rekao da je NATO zainteresovan za aktivnije učešće Vojske Srbije u programu Partnerstvo za mir i u međunarodnim mirovnim operacijama.

Tokom prvog susreta sa predsednikom Nikolićem od njegovog stupanja na dužnost, Rasmusen je rekao i da NATO poštuje Rezoluciju 1244 Saveta bezbednosti UN i međunarodna dokumenta.

Nikolić se sastao i sa slovenačkim premijerom Janezom Janšom.

Slovenija će pružiti svu pomoć Srbiji oko ulaska u Evropsku uniju, rekao je slovenački premijer u razgovoru sa predsednikom Srbije Tomislavom Nikolićem.

Nikolić i Janša zaključili su da između dve zemlje nema otvorenih pitanja i da postoji prostor za unapređenje saradnje u oblasti privrede.

Kako saznaje agencija Beta u kabinetu predsednika, Janša je rekao da će Slovenija pružiti svu pomoć Srbiji oko ulaska u EU kako se ne bi ponovile greške koje su neke države članice EU napravile do sad.

Janša je dodao da su standardi koje postavlja EU, naročito u oblasti poljoprivrede, veoma fleksibilni i poručio da Srbija mora da vodi računa o svojim interesima i o zaštiti agrara.

Nikolić se juče obratio liderima okupljenim na 67. zasedanju Generalne skuštine, a proteklih dana imao je važne bilateralne susrete u Njujorku.

U poslednja dva dana on je dva puta imao susret sa predsednikom SAD Barakom Obamom, a razgovarao je i sa drugim predsednicima i premijerama država članica UN.

Seriju bilateralnih susreta danas ima i šef srpske diplomatije Ivan Mrkić. Mrkić je već razgovarao sa kolegama iz Makedonije i Albanije, a tokom popodneva će se sastati i sa ministrima spoljnih poslova Rusije, Malte i Azerbejdžana.

Mrkić i šef ruske diplomatije Sergej Lavrov potpisaće dva sporazuma o saradnji Srbije i Rusije.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 10. мај 2024.
13° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара