Читај ми!

Samoinicijativni manifest

Dragan Đilas kaže da ne želi da se bilo ko preko njega obračunava sa Tadićem. Goran Vesić navodi da je predlog manifesta "Novih demokrata za novu Srbiju" poslao samoinicijativno.

Dok se čeka izborna skupština Demokratske stranke, nove polemike u toj partiji izazvalo je obelodanjivanje pisma u kojem nekadašnji funkcioner DS-a Goran Vesić nudi strategiju Draganu Đilasu za preuzimanje vođstva u stranci.

Đilas demantuje da je dokument pod nazivom "Nove demokrate za novu Srbiju" pisan za njega, a i autor Goran Vesić potvrđuje da je predlog manifesta Đilasu poslao samoinicijativno.

Privatna poruka bivšeg savetnika sadašnjeg lidera DS-a njegovom zameniku završila je u novinama. Drugi čovek demokrata reagovao je saopštenjem, u kom tvrdi da ne želi da se bilo ko sa liderom stranke Borisom Tadićem obračunava preko njega.

"Nije tajna da je odnos Borisa Tadića i Gorana Vesića opterećen sukobima još iz vremena kada je Vesić bio Tadićev savetnik u Ministrastvu vojske. Upravo zato sam sa sadržajem mejla odmah upoznao šefa Tadićevog kabineta Miodraga Rakića. Verovao sam da će na taj način sve nedoumice biti razrešene i da će sadržaj mejla završiti na stolu kod Tadića, a ne u novinama", kaže zamenik predsednika DS-a Dragan Đilas.

Član Demokratske stranke od 1989. godine, Goran Vesić se nada da mu neće biti zamereno što bi voleo da partija preživi. Otuda je, kaže, privatno i samoinicijativno poslao predlog manifesta "Novih demokrata za novu Srbiju".

"Istine radi, ovaj savet Dragan Đilas nije tražio. Smatrao sam svojom obavezom, kao njegov prijatelj, da mu napišem kako vidim stvari i da mu predložim šta da čini", kaže Vesić.

Manifest i prateća dokumentacija Đilasu su dostavljeni 11. avgusta.

Kako je preneo list Danas, Vesić savetuje Đilasa kako da pridobije članstvo demokrata i preuzme vođstvo u stranci. Preporučuje mu da članstvu DS-a ponudi "manifest" novih demokrata, baziran, u velikoj meri, na 15 godina starom programu nekadašnjeg lidera britanske Laburističke partije Tonija Blera.

Tako bi se, smatra, članovi stranke izjašnjavali o tom programu, umesto da se opredeljuju za Tadića ili njega. Treći akter koji se pominje u pismu, Boris Tadić, nije se oglašavao.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво