Читај ми!

SPO: "Lov na glave" odbornika

Gradski odbor SPO-a u Novom Sadu navodi da pojedinci iz gradske vlasti nude 20.000 evra svakome ko ubedi ili na bilo koji drugi način privoli odbornike da se ne pojave na sednici Skupštine 12. septembra. SPO poziva istražne organe da utvrde da li iza tih "skandaloznih radnji" stoji Igor Pavličić.

Gradski odbor Srpskog pokreta obnove u Novom Sadu ističe da se u tom gradu poslednjih dana odvija svojevrstan "lov na glave" odbornika nove skupštinske većine. SPO je ocenio da je na nadležnim istražnim organima da utvrde da li je iza ovih radnji odlazeći gradonačelnik Igor Pavličić.

Novosadski SPO u saopštenju tvrdi da su pojedinci, još uvek aktuelne gradske vlasti, ponudili 20.000 evra svakome ko ubedi ili na bilo koji drugi način privoli nekog od 42 odbornika nove većine u novosadskoj skupštini da se ne pojavi na vanrednoj sednici Skupštine grada, koja je zakazana za 12. septembar.

Kako se navodi u saopštenju SPO-a "aktuelna vlast na raspolaganju za tako nešto ima dodatnih 50.000 evra".

"Poražavajuća je činjenica da kao posledicu toga danas čitav ešalon drugorazrednih novosadskih biznismena u svojim mobilnim telefonima poseduje imena, prezimena i fotografije odbornika Skupštine grada", navodi se u saopštenju.

Iz SPO-a poručuju da je na nadležnim istražnim organima da utvrde da li iza ovih "skandaloznih radnji" stoji, kako se navodi, odlazeći gradonačelnik Igor Pavličić.

"Sasvim je sigurno da svojim odbijanjem da podnese ostavku i izjavama o tome kako je tajno glasanje uvek neizvesno doprinosi stvaranju atmosfere koja pogoduje organizatorima", navodi se u saopštenju.

Odbornik SPO-a Vojin Malešev, za koga je predsednik Gradskog odbora SNS-a Miloš Vučević rekao da mu je ponuđeno 50.000 evra da ne dođe na predstojeću sednicu novosadskog parlamenta, rekao je da nepristojne ponude ni na koji način neće uticati na njegove odluke.

"Nepristojne ponude kojima smo svakodnevno obasuti ni na koji način neće uticati na moju odlučnost da istrajemo u borbi za promene u Novom Sadu", rekao je Malešev, a navedeno je u saopštenju.

On je rekao "da je zgrožen dubinom moralnog pada pojedinaca aktuelnog estamblišmenta i time na šta su sve spremni zarad očuvasnja privilegija vlasti". Malešev je istakao da je spreman da o svim dešavanjima i saznanjima koje ima informiše nadležne istražne organe.

Aktuelnu vlast u Novom Sadu predvodi Demokratska stranka i Liga socijaldemokrata Vojvodine, a Srpska napredna stranka je sa partnerima pre sedam dana saopštila da ima većinu od 42 odbornika od ukupno 78, koliko ih ima u gradskom parlamentu.

Na vanrednoj sednici 12. septembra raspravljaće se o predlogu opozicije za smenu gradske vlasti na čelu sa Igorom Pavličićem i izboru nove.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво