Читај ми!

Pelević napustio SNS

Borislav Pelević će ubuduće biti samostalni poslanik i početi pripreme za reaktiviranje Stranke srpskog jedinstva. Pelević naveo više razloga za napuštanje SNS-a, među kojima je i prijem radikala Aleksandra Martinovića, koji ga je optuživao za ubistvo civila u Zvorniku, u SNS.

Poslanik Borislav Pelević je podneo ostavku na članstvo u SNS i da će ubuduće biti samostalni poslanik. pelević je saopštio i da započinje pripreme za reaktiviranje Stranke srpskog jedinstva.

Pelević je novinarima u Skupštini objasnio da ne može da prihvati stav nove vlade da će primeniti sve sporazume koji su do sada dogovoreni između Beograda i Prištine, jer njihova primena znači faktičko priznanje nezavisnosti Kosova, kao i da je nezadovoljan odlukom stranke da lokalnim odborima u Zvečanu i Zubinom Potoku ne dozvoli izlazak na lokalne izbore.

On je naveo da je nezadovoljan i sastavom nove vlade, odnosno što je u njoj ponovo ministar Mlađan Dinkić koji je "sahranio srpsku privredu ekonomiju i finansije", kao i Sulejman Ugljanin koji je, kako tvrdi, 1991. godine poslao preko 500 mladića u Tursku da se obučavaju za borbu protiv srpskog naroda, a pre 20 dana bio na otvaranju spomen ploče Aćif efendiji.

Pelević kaže da ga niko nije konsultovao oko izbora Alise Marić za ministra omladine i sporta, kao i o prijemu u SNS radikala Aleksandra Martinovića koji ga je optuživao za ubistvo civila u Zvorniku.

"On i ja ne možemo biti u istoj stranci. Vučić je između nas dvojice izabrao Martinovića i ja mu čestitam na izboru", rekao je Pelević.

Na pitanje novinara da li ima još nezadovoljnih poslanika u SNS, Pelević je rekao da se njemu javilo devet poslanika kojima je savetovao da dobro razmisle o napuštanju stranke i kojima je poručio da su dobrodošli kod njega ukoliko se odluče na napuštanje stranke.

Број коментара 15

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 22. септембар 2024.
26° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи