Читај ми!

Dobre vesti za namensku industriju

Saradnja Srbije i Rusije biće na neuporedivo višem nivou nego do sada, a posebno dobre vesti mogu da očekuju zaposleni u namenskoj industriji, kaže za RTS ministar odbrane Aleksandar Vučić, koji boravi u poseti Rusiji.

Prvi potpredsednik Vlade Srbije i ministar odbrane Aleksandar Vučić koji je u poseti Rusiji sastao se sa zamenikom predsednika ruske vlade zaduženim za odbrambenu industriju Dmitrijem Rogozinom.

U izjavi za RTS, Vučić je rekao da je dogovorena saradnja koja će biti na neuporedivo višem nivou nego do sada, a posebno dobre vesti, kaže, mogu da očekuju zaposleni u namenskoj industriji.

Vučić kaže da su razgovori bili konkretni i da od ponedeljka treba da se pripreme planovi kako bi već od 1. septembra počela realizacija dogovorenog.

"Mogu sa velikom izvesnošću da kažem da ćemo u Srbiji otvoriti novu fabriku složenih borbenih sistema, ono što je bio Đuro Đaković u bivšoj Jugoslaviji", rekao je prvi potpredsednik Vlade i ministar odbrane. 

"Mislim da ćemo imati podršku mnogih zemalja iz sveta, afričkih, azijskih i drugih koje će kupovati naše naoružanje, a značajnu ulogu u tome imaće Ruska Federacija, tako da očekujem velike rezultate od buduće saradnje", rekao je Vučić.

Vučić i Rogozin dogovorili su saradnju na nekoliko nivoa, a posebno u domenu privrede, saopštila je Kancelarija Vlade za odnose s medijima.

"Dogovorena je saradnja na nekoliko nivoa. Za nas je najvažnija naša namenska industrija, šta možemo da ponudimo ruskim partnerima, šta možemo zajednički da proizvedemo i kako zajedno možemo da izađemo na neka treća tržišta", rekao je Vučić posle sastanka, navodi se u saopštenju.

On je rekao da je na sastanku u Moskvi bilo reči o i drugim političkim pitanjima. "Mislim da smo dogovorili i neke značajne stvari u vezi sa drugim oblastima, a posebno u domenu privrede", precizirao je Vučić.

Vučić kaže da ove godine očekuje posetu ministra odbrane Ruske Federacije Anatolija Serdjukova i dodaje da će "blagodeti saradnje dve države osetiti svi građani Srbije, a posebno namenska industrija".

Ruski migovi na aeromitingu u Beogradu

Prvi potpredsednik Vlade i ministar odbrane rekao je da će "prvi put posle 12 godina" ruski migovi da se pojave na aeromitingu 2. septembra.

"Pošto smo Rogozin i ja potpredsednici vlada razgovarali smo o svim važnim temama. Potrebno nam je još samo malo vremena da neke stvari konkretizujemo i onda ćemo izaći u javnost", rekao Vučić.

"Rogozin je pokazao izvanredno prijateljstvo i naklonost prema Srbiji, na čemu smo veoma zahvalni", rekao je Vučić i izrazio nadu da će Srbija svojom korektnošću, ozbiljnošću i odgovornošću umeti da uzvrati.

Kako je saopšteno, tokom posete Rusiji, koju završava sutra, Vučić će obići i objekte namenske industrije i upoznati se sa razvojem Ruske Federacije u toj oblasti.

Број коментара 41

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 28. април 2024.
23° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво